Blogginlägg

BB-kullen är här!

Igår kom Gildas valpar - det som kommer att bli Eirams BB-kull, alltså ska valparna ha två namn på bokstaven B. 

De var egentligen beräknade till måndag men kom nu på 60:e dygnet. När jag kollade tillbaka så föddes hennes kull i fjol också på 60:e dygnet, så hon håller sin linje.

 

Det blev 5 hanhundar och två tikar. Det var även en 8:e valp, som tyvärr var döfödd - även det en hane, vit/orange med svans.

De vi har i valplådan är två vit/orange hanar, en med och en utan svans. En vit/orange tik med svans. Den andra tiken är alltså vit/svart och är svanslös. Resterande hanhundar är vit/svarta, varav en har svans och två är svanslösa.

Om jag räknar med den icke levande valpen så var det alltså 50/50 på både färger och svanslängder.

 

Gilda hade en mycket enkel valpning och tar nu hand om sina små med stor omsorg.

 

196789765_522495902448223_4078069027773915875_n

Här är de små samlade medan jag städade valplådan


Nu är jag riktigt säker....

...på att det blir valpar in i juni. 

 

Idag är det 7 veckor sedan Gildas första parning och 6,5 vecka sedan Hertas första. Så de har 2 resp 2,5 vecka kvar ungefär. Tog bilder idag, men tycker inte att de riktigt visar hur stora de är. Jag tycker de är större!!!

210524

Gilda

 

210524

Herta


Valpar på G

Nu börjar jag känna mej säker på att det blir valpar i juni. T o m två kullar, för både Gilda och Herta börjar bli runda om magen. Andra veckan i juni (vecka 23) bör vi veta resultatet, alltså hur många fördelat på kön, färg, med eller utan svans osv. 

Det kan t o m bli så att Gildas valpar tittar ut i slutet av vecka 22. Den som lever får se 

Om du är nyfiken på kombinationerna så titta in på sidan "Valpplaner".


HD-röntgen

Först ut i CC-kullen att röntgas är Coole Charlie (J Klaphattens Franz - J Eirams Galna Gilda) och det gick ju galant - A på båda höfterna. Det gillar vi!

 

Charlie 210415 (2)


Jaktprovsdebut

I helgen som gick så var det jaktprovsdebut i dubbel bemärkelse för Nisse och Eirams Dunder-Djärv. Och vilken debut det blev! De slog till med 1 pris i unghundsklass och belönades dessutom med ett hederspris för insatsen. Det är långt ifrån alla förstapris som åtföljs av ett hederspris faktiskt. Dag två gav ingen riktig situation för Djärv, så då blev det inget pris. Proven var säsongens sista och de gick på fjäll i Abisko.

Nisse berättade att han fått så många lovord över Djärv och att han lärt sig själv otroligt mycket under dessa provdagar. Med blodad tand så kommer de med största sannolikhet tillbaka extra vässade i höst. Det ser vi fram emot och vi är så stolta över Nisse och Djärv.

Djärv är född i Hertas första kull och vill det sig väl så kommer det småsyskon om sådär en 6 veckor ungefär.

På bilden ser vi Djärv sittande på fjället med Lapporten i bakgrunden.

Djärv210425

 


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander