Blogginlägg

En sorgens dag...

...blev det idag.

Husets schillerstövare Atle blev under veckan som gick helt plötsligt dålig. Han togs såklart till veterinär och det konstaterades en kraftig infektion. Snart gick tankarna till att han återigen drabbats av stövarsjuka - denna gång att axet fastnat någonstans invärtes. Atle har haft stövarsjuka vid ett par tillfällen tidigare där en ytlig svulst uppstått och som kunnat behandlas både medicint och kirurgiskt. Det gick inte att behandla kirurgiskt nu.

Vår duktiga veterinär har gjort allt vad hon kunnat både denna gång och tidigare tillfällen. Nu insåg hon att hon inte kunde göra mera så hon ordnade remiss till Bagarmossens djursjukhus i Stockholm. Det blev att akut boka plats på färjan, ordna ledigt m m.

Jag begav mej mot färjan och körde på nu i eftermiddag. När jag skulle ställa in vattenskålen till honom i buren kunde jag tyvärr konstatera att han dött.

Jag lyckades få lastpersonalen att gå med på att jag skulle få kör av färjan igen. Tre bilar hade jag bakom mej, men de fixade så att dessa flyttades och jag kunde återvända hem igen. På terminalen var de även mycket tillmötesgående och jag fick återbetalning av färjebiljetterna.

Även om vi har flera hundar så lämnar Atle ett stort tomrum efter sig. Husses rävjägarkompis är borta.

Atle WWFoto: Sabine Tofftén

R.I.P älskade J RR SE JCh SE UCh DKUCh C.I.B WW-10 Ekmarkens Atle.

Han utsågs 2012 till århundradets vackraste stövare, då han blev BIS på Svenska Stövarklubbens 100-årsjubileumsutställning på Öster Malma.


Frankrike

Nu har jag varit i Frankrike sedan i tisdags den 10 juni. Jag åkte hemifrån redan den 9 juni (första semesterdagen!) med färjan till Nynäs och turistade sedan i Stockholm under dagen. Bland annat besökte jag kungliga slottet för första gången i mitt liv. Trevligt och framförallt svalt och skönt, för det var verkligen varmt i Stockholm då.

Via flygbussen tog jag mej sedan till Skavsta där jag sammanstålade med mitt resesällskap Rita och vi övernattade där för att tidigt den 10 juni flyg ut till Frankrike och Beziers. 

Vi har bott på hotell precis intill stranden i Valras-Plage vid Medelhavet och har haft fina soldagar med härliga salta bad. Ser väl ut som en kokt kräfta nu, men det går ju över. Skönt var det i alla fall.

Tidigt torsdag morgon reste vi vidare och gjorde då tre kennelbesök, där det på sista stället fanns underbara 8,5-veckors valpar. Idag fredag har vi gjort ett härligt kennelbesök med bl.a. underbara 5-veckorsvalpar. Jag är nog ganska valpsjuk eftersom det ju inte blev några valpar för Svärta i våras.

Vi är nu i Aurillac, där årets bretonträff äger rum. Ikväll har vi ätit en trevlig middag, där vi delade bord med våra norska bretonvänner och fick ett trevligt umgänge.

Imorgon är det dags för utflykt och på söndag är det den årliga specialutställningen. Det lär vara 214 anmälningar till denna.


Ny hemsida!!!

Nu börjar den nya hemsidan ta form, även om det är en hel del kvar att jobba med. Allt fungerar inte riktigt ännu, men det ordnar nog sig snart. Den gamla bloggsidan www.eirams.blogg.se kommer att finnas kvar, men blir nog inte uppdaterad något speciellt.

Istället hoppas jag att uppdatera den här nya sidan mera samt skriva i denna blogg istället.


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander