Blogginlägg

Så mycket som hänt.....

...sedan jag sist var här inne och skrev. Varför ska det vara så svårt att ta sig en liten stund och skriva????

Vet knappt vart jag ska börja.

 

Valpkullarna

Alla valparna har i alla fall flyttat nu, förutom lilla Jaffa då som ju ska stanna hos oss. De är snart 4 månader gamla - så fort tiden går. Kalle och Kvick från förra kullen har nu redan passerat 6 månader.

Jaffa och jag har nu börjat på valpkurs och hon är anmäld till sin första valputställning i maj.

 

Kennelveckan

Från påsk och veckan därefter genomförde vi vår årliga kennelträff. Visst hade vi kunnat vara flera, men det kom deltagare från Skåne, Norge, Värmland, Västerbotten och Stockholm. Alla deltog inte hela tiden, men så trevligt vi hade!

Av någon konstig anledning så hörsammade inte de som har närmast inbjudan, vilket betydde att det bara var våra egna gotlandshundar som deltog. Ja, just det - vi hade med en gotlandsboende bracco en dag också.

Det som var mest glädjande var att samtliga hundar (förutom lille Kalle och braccon) kom i fågel och dessutom i stånd också. Tror nog Maggan var gladast att Happy äntligen lyckades hitta fågel och STOD! 

Vi gick på fyra olika marker och det var gott om parhöns i samtliga områden. Ingen av markerna har någon utsatt fågel, vilket ju är extra glädjande att de viltfödda fåglarna överlevt vintern och nu är redo att producera nya. En del fasaner hittades också.

Tyvärr koncentrerade vi oss mest på hundarna och mindre på fotografering.

 

Nya valpar

Ja så har Svärta och jag varit iväg på kärlekssemester också - jag fick semester och Svärta fick kärlek :-). Nu hoppas vis såklart på att det ska bli valpar veckan efter midsommar. Sidan med valpplaner kommer att uppdateras med mera info om hennes kavaljer.

 

Även hussen hoppas få valp inom kort. Efter att vi miste Atle har sökandet efter en ny rävhund pågått. Nu står han i kö på två intressanta kullar, så det är bara att hålla tummarna för att det ska bli valp till honom också.


Valpflytt

Jag har ju helt glömt bort att uppdatera.

Som jag tidigare skrivit så fick vi ju ett sent återbud för lille Klipp, som egentligen skulle flyttat samtidigt med brodern Kalle den 23 december. Nu blev det inte så, men vi kände ingen panik över detta.

På juldagen ringde telefonen och det var en tidigare valpköpare som nu var intresserad av Klipp, eller egentligen - det var hans lillebror som var det.

Vi hade ett trevligt samtal och efter utlovande från mej om lite bilder på mail så skulle vi höras igen. Lite senare på kvällen kom det ett nytt samtal och de hade bestämt att de ville komma och titta på Klipp. Eftersom vi var här på Gotland och de i Småland så var det ju inget som kunde ske i en handvändning - trodde jag! Med en pappa som är pilot så var det ju inga problem, bara vädret som skulle kunna lägga hinder.

Annandagen kom med strålande väder, så det lilla privatplanet landade fint på Visby flygplats. Jag hämtade gänget såklart och sen for vi hem, där underverket väntade. Jag tror det blev kärlek vid första ögonkastet

För att göra historien kort - Klipp följde med i planet tillbaka. Så här såg de ut när de flög - en resa som gick alldeles utmärkt för övrigt.

Klipps hemfärd

 

Nu har de dessutom klarat av en lång bilresa från Småland till Boden, där Klipp framöver kommer att bo och senare även jaga. Vi önskar dem lycka till!

 

.

 


Återbud

Vi har fått sent återbud på Kvicke Klipp. Han finns alltså tillgänglig för rätt köpare. Om du är seriöst intresserad är du välkommen att ringa 070-766 18 43.

Klipp


Söndag 4:e advent

Idag har vi haft ett underbart väder och visst är det toppen att det kunde sammanfalla med ledig dag!

Kameran fick följa med när husse skulle gå promenad med valparna och några bra bilder blev det (tycker jag!)

Innan promenaden fick de en ripvinge att bekanta sig med. Den var mycket intressant!

DSC07650

Det var bra inför kommande aktiviteter.....

 

Förutom att det var soligt och fint idag så var det även lite frostigt i gräset. Det är väl det närmaste vinter vi kommer den här julen.... Det bekom dem dock inte det minsta, man kan busa i frostgräs också.....

 

DSC07656    DSC07660

 

DSC07662    DSC07663

 

...och sen gick de vidare.....

 

DSC07664

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Så fort....

...tiden går. Nu är valparna redan 5 veckor gamla och det är bara tre veckor till de flyttar!

Den orange killen kommer att heta Kalle Kula och han ska flytta till Henk och Jenny i Ekshärad. De var på besök i måndags för att bekanta sig med sin nye familjemedlem och jaktkamrat. Jag vet att längtan är MYCKET stor nu. Det var trevligt att få umgås och vi fick en trevlig kväll.

Den svarte killen kommer att heta Kvicke Klipp och han kommer att flytta till Tomas och Ulrika i Västerås.

Jag har också försökt att ta några bilder på underverken - nu när de är vakna lite mera. Håll tillgodo!

 

DSC07583              DSC07587

 

DSC07593              DSC07588DSC07592


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander