Blogginlägg

Välkomna DD-kullen

Ja så har även Herta valpat. Jag som trodde att hon skulle få färre valpar än Joy - ack så jag bedrog mej. Hela sex småttingar har hon fått. 2 hannar och 4 tikar blev det, en hane med svans - resten svanslösa. Det är en vit/svart hanne (med svans) och en vit/brun hanne. Sedan är det en vit/svart tik och resten vit/bruna tikar.

3 dygn (2)

På bilden är de tre dagar, födda den 12 juni. Mor och barn mår alldeles utmärkt och nu ska jag bestämma vart de ska hamna också - inte så lätt faktiskt!

 

Joys valpar är nu 18 dagar och är riktiga små tjockisar. Trots det har de nu börjat gå runt i valplådan. Ögon och öron är öppna och de ska snart få börja upptäcka världen också. Även dessa valpar ska ju få flytta så småningom så vi får se vart de hamnar.

På den här bilden är de 16 dagar och som synes börjar det redan bli trångt i baren 

16 dygn


Inget är som väntans tider....

.... så är det, men ni som väntar på besked om valp får vänta lite till. Dels vill jag se att allt flyter på och att de växer som de ska - dels så reser jag några dagar till Frankrike och när jag kommer hem så valpar Herta. 

Ni får helt enkelt hålla ut  .


Välkomna ni små i Eirams EE-kull

Nu så är de här - valparna efter Goku och Joy. Den 1 juni kom 5 små underverk till världen, några dagar tidigare än beräknat, men helt fullgångna och fina. Den här födelseordningen blev det: 

1. Vit/svart tik med kort svans
2. Vit/orange hane med lång svans 
3. Vit/brun tik med lång svans 
4. Vit/orange tik svanslös 
5. Vit/svart hane svanslös 

61975980_1263688437129396_4039122523743322112_o

 

Vi fick börja och avsluta med ett besök hos veterinären, men allt har gått bra och de växer som de ska.

61555319_10211430079187742_4753569129179381760_o

 

Nu får jag njuta av dem några dagar till, men snart reser jag till Frankrike för franska bretonklubbens årliga evenemang National Elevage, som i år går i Bretagne. De ordnar alltid en hel del trevliga evenemang men huvudmålet är såklart utställningen, som i år lockat 258 (!) anmälda hundar i 5 ringar. Bara att gå runt och njuta av allt ögongodis.

Nu hoppas jag att Herta håller på sig tills jag kommer hem, jag är bara borta 4 dagar, kommer hem på måndagen och hon är beräknad till onsdagen.


Piteå Nationella utställning 26 maj

Ja jag var inte där men hela 15 bretoner var anmälda och två av dem med kennelprefixet Eirams. Det var Grymme Gizmo som tillsammans med matte Anna var på sin första utställning och precis gått in i öppen klass och det var Haina Harry med matte Ann-Charlott som för första gången gick i jaktklass. Spännande värre må jag säga, speciellt för mej som ju satt hemma mååånga mil därifrån.

Och de skötte ju sig med den äran! Båda fick ck och vann sina klasser och i bästa hanhundsklass blev det (efter vad jag förstod lite vånda för domaren Eva Jönsson) Harry som drog det längsta strået och fick sitt första cert med Gizmo som nr 2.

Harry o Gizmo 190526

Sen blev det ju då dags för BIR och BIM och bästa tik blev Oltokkens Tara, vilken ju har Eirams Otrolige Origo som morfar, så det var ju kennelsläkt där. Origo och Harry är dock inte släkt, men lite släktskap finns mellan Origo och Gizmo.

Det blev till slut Tara som stod som vinnare och hon blev senare även BIG-4.

BIR o BIM 190526


Hässleholm x 2

Helgen som gick (18-19 maj) begav jag mig även i år till Hässleholm för två dagars utställning. Mitt resesällskap var dels Erja med fem vinthundar i sin husbil, där även jag med Gilda och Svärta rymdes. 

På lördagen var det Nordskånska Kennelklubbens utställning som gällde - Nordic Dog Show. Gilda gick i jaktklass, fick excellent, ck och sitt första svenska cert samt R-Nordic Show cert. Svärta gick återigen i veteranklass. Hon slog ut en incisiv (de små framtänderna) i underkäken för många år sedan och jag såg såklart till att skaffa ett intyg på att hon faktiskt haft tanden, det fastställdes genom röntgen, och därefter har ingen någonsin ifrågasatt att hon inte haft tanden från början och därför har jag slutat att visa upp intyget. Den italienska domaren tyckte dock inte att en 10-årig veteran ska sakna några tänder (!) så hon höll inne ck på Svärta av den anledningen. Hon fick en mycket fin kritik i övrigt. Jag fick känslan av att det hade inte haft någon betydelse ifall jag visat upp intyget eller inte. Bästa veteran blev hon dock och vi var in en vända i finalringen, men utan placering. BIR blev Saras juniortik Kajsa.

På söndagen var det så dags för SKFs utställning och det var samma tre bretoner anmälda där. Ny domare såklart och lite annan rangering. Samtliga tre tilldelades CK. BIR blev Gilda med sitt andra cert med hem i bagaget, 2 bästa tik blev Svärta och trea Kajsa. Vi fick lite placeringar i finalerna, så lite extrapriser fick vi med oss hem. Det tackar hundarna extra för - även de som inte fick följa med!

Gilda o Svärta Mina resekompisar till Hässleholm, Gilda och Svärta

Erja hade en helt fantastisk dag på söndagen med superresultat - så bra att hon valde att boka om sin biljett hem. Det betydde att hon hade ca 30 mil extra att köra till Nynäshamn och hon fick dessutom köra själv, för jag fick skjuts till Oskarshamn och hem på söndag kväll - dock utan både packning och hundar för de rymdes inte i Camillas bil. Jag var dock glad att jag rymdes 

 

Valpar

Ja nu är jag fullständigt säker på att Joy är dräktig och hon är redan duktigt rund med lite drygt två veckor kvar till valpning. En vecka till får vi vänta på Hertas valpar för även hon är dräktig. Dock är hon inte lika rund som Joy. Ska bli spännande med två kullar samtidigt - första gången för mig!


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander