Blogginlägg

Inställd kennelvecka

Det är med blandade känslor jag skriver detta, men jag har för några dagar sedan beslutat att jag inte kan genomföra årets kennelträff med anledning av av pandemin corona.


Gotlänningarna i stort är starka motståndare till att det kommer många tillresta under främst kommande påskhelg. Myndigheterna avråder också starkt att resa hit. Våra vårdresurser är ju anpassade till den fast boende befolkningen i första hand.

Ingen vet hur detta kommer att sluta, men förhoppningsvis blir det fler tillfällen till att träffas för träning och umgänge.


Ta väl hand om er tills vi ses igen 💕💕💕


Kram från kennelmamman 😘


Valpar kommer!

Nu kan jag nog känna mej säker på att Gilda är dräktig, så i mitten av april hoppas vi på småtassar 


Jaktprov

I helgen som gick, 29 februari och 1 mars, så genomförde bretonklubben ordinarie fältprov på Långtora utanför Enköping. Jag var där och startade Jaffa och Herta båda dagarna. Några pris fick vi inte med oss hem tyvärr, kluriga fåglar i den nya snön, men sååå de gick. Jag var faktiskt helnöjd med de båda, för även om de misslyckades på olika vis, så gjorde de det med flaggan helt i topp. Vädret bekom då inte dem ett dugg. Men som sagt - några pris gick de inte till den helgen.

En som det gick riktigt bra för var den förhoppningsvis blivande fadern till kennelns kommande CC-kull - Klaphattens Franz som på lördagen debuterade i elitklass med att tilldelas ett fint 2:a pris och på söndagen steg valören till den ädlaste - ett fint förstapris. Stort grattis till Amir.


Valpar väntas....

...förhoppningsvis i mitten av april. J Eirams Galna Gilda har parats med J Klaphattens Franz den 16 februari.

Om du är intresserad av en valp ur denna kombination så är du välkommen att kontakta Marie, kontaktuppgifter finns på annan plats på denna websida.

Gilda o Franz

Gilda och Franz


Fina utställningsframgångar för kennelns uppfödning

Jag har ju tyvärr precis missat att även här lägga upp bilder från vinterns (??? ja nån vinter har vi ju inte här i mellansverige inte...) utställningar.

På Stockholm Hundmässa blev SE JV-16, SE V-17, SE V-19, C.I.E, Baltic ch, EECh, LVCh, LTCh Eirams Icke Illa BIR och vi är omåttligt stolta över det! Han var dessutom utplockad bland de 6 till final, men blev slutligen inte placerad tyvärr. Mamma Svärta ler i sin hundhimmel tror jag. Icke fick alltså därmed ytterligare en titel till sin fina titelrad - SE V-19. J Eirams Frekke Freke blev 2 bästa hane och fick sitt första cert och R-nordic cert. J Eirams Galna Gilda blev 3 bästa tik med R-Cert och vår uppfödargrupp med Icke, Freke, Gilda och Gustav fick hederspris. Hertas pris glömmer vi gärna....

Icke2019

Eirams Icke Illa

 

På MyDog i Göteborg 3-4 januari 2020 visades J Eirams Frekke Freke för andra och tredje gången i jaktklass och blev BIR båda dagarna med CERT och CACIB en dag. Självklart är vi omåttligt stolta över detta också! Även Freke var utplockad bland 6 en av dagarna, men ingen placering tyvärr. Freke är ännu inte två år fyllda.

Freke MyDog20

Eirams Frekke Freke


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander