Blogginlägg

Jaktprov

I helgen som gick, 29 februari och 1 mars, så genomförde bretonklubben ordinarie fältprov på Långtora utanför Enköping. Jag var där och startade Jaffa och Herta båda dagarna. Några pris fick vi inte med oss hem tyvärr, kluriga fåglar i den nya snön, men sååå de gick. Jag var faktiskt helnöjd med de båda, för även om de misslyckades på olika vis, så gjorde de det med flaggan helt i topp. Vädret bekom då inte dem ett dugg. Men som sagt - några pris gick de inte till den helgen.

En som det gick riktigt bra för var den förhoppningsvis blivande fadern till kennelns kommande CC-kull - Klaphattens Franz som på lördagen debuterade i elitklass med att tilldelas ett fint 2:a pris och på söndagen steg valören till den ädlaste - ett fint förstapris. Stort grattis till Amir.


Valpar väntas....

...förhoppningsvis i mitten av april. J Eirams Galna Gilda har parats med J Klaphattens Franz den 16 februari.

Om du är intresserad av en valp ur denna kombination så är du välkommen att kontakta Marie, kontaktuppgifter finns på annan plats på denna websida.

Gilda o Franz

Gilda och Franz


Fina utställningsframgångar för kennelns uppfödning

Jag har ju tyvärr precis missat att även här lägga upp bilder från vinterns (??? ja nån vinter har vi ju inte här i mellansverige inte...) utställningar.

På Stockholm Hundmässa blev SE JV-16, SE V-17, SE V-19, C.I.E, Baltic ch, EECh, LVCh, LTCh Eirams Icke Illa BIR och vi är omåttligt stolta över det! Han var dessutom utplockad bland de 6 till final, men blev slutligen inte placerad tyvärr. Mamma Svärta ler i sin hundhimmel tror jag. Icke fick alltså därmed ytterligare en titel till sin fina titelrad - SE V-19. J Eirams Frekke Freke blev 2 bästa hane och fick sitt första cert och R-nordic cert. J Eirams Galna Gilda blev 3 bästa tik med R-Cert och vår uppfödargrupp med Icke, Freke, Gilda och Gustav fick hederspris. Hertas pris glömmer vi gärna....

Icke2019

Eirams Icke Illa

 

På MyDog i Göteborg 3-4 januari 2020 visades J Eirams Frekke Freke för andra och tredje gången i jaktklass och blev BIR båda dagarna med CERT och CACIB en dag. Självklart är vi omåttligt stolta över detta också! Även Freke var utplockad bland 6 en av dagarna, men ingen placering tyvärr. Freke är ännu inte två år fyllda.

Freke MyDog20

Eirams Frekke Freke


Snabbt avsked...

I förra veckan fick vi hastigt sorg i huset då Svärta gick från att vara sitt vanliga jag till att få slutligt somna in. Så här skrev jag då på Facebook:

Älskade hund – varför?

Igår kom den fruktade dagen, den här gången alldeles oväntat och totalt oförberedd på detta var jag verkligen. I tisdags kväll var du precis som vanligt på kvällspromenaden. Onsdag morgon kom du inte och mötte mej när jag kom med frukosten, som du självklart inte ens tittade åt. Följde med på morgonpromenaden och gjorde både 1 och 2. Fick gå ut i rastgården som vanligt.

När jag kom hem på kvällen var du ute men när jag kom in där med kvällsmaten hade du gått in i kojan och låg i luckan och tittade på mej, men ville inte komma ut trots lock och pock. Det blev att sätta på kopplet och då såg jag att du hade ont. Tog in dej direkt och ringde veterinären, där jag hade bokad tid för två andra nästa dag. Fick order om att inte vänta till nästa dag utan att uppsöka veterinär i jour, vilket jag självklart gjorde. Misstanke om pyometra fanns då du löpt för ca 5 veckor sedan.
Jo en sluten pyometra hade du och den är ju relativt enkel att åtgärda såklart, men tyvärr upptäckte vi även några tumörer, varav en som med all säkerhet var elakartad. Jag ville inte fatta det slutgiltiga beslutet just då, så du fick följa med hem efter att ha fått smärtstillande m m. Husse behövde ju också få ta farväl av sin prinsessa.

Ja älskade hund, nu rinner tårarna igen när jag skriver detta och återigen ställer jag mej frågan – varför??? Du är ju bara 10,5 år (ja själv tyckte du väl 2-3 år)
och tills i tisdags full av energi. Du gick en sväng på fält i söndags utan problem. Vi skulle ju vänstervarva i Stockholm nästa helg också med förhoppningen om ytterligare en vinnartitel till alla de du hittills kammat hem.

Igår fick du följa dina två flockkompisar till den för dem bokade veterinärtiden. Där fick du så somna för gott.

Älskade J JWW-10 VDH Rostock Sieger-11 NORD V-11 SE V-12 SE VV-17-18 VWW-17 German VW-17 Ebene Des Amis De La Lande ”Svärta” eller ”Emma” som husse envisades att kalla dej. När du var duktig och matte glad så hette du Prinsessan Svärta Märta Louise och när husse var mindre glad över dej så blev det Emma Emilia Skithund. Ja kärt barn har många namn och du var alltid lika älskad vad vi än kallade dej. Husse föll fullständigt vid första ögonkastet då du i sträckt koppel framför mej gick in genom svängdörrarna på Visby flygplats efter att jag hämtat dej i Paris och från den dagen var du husses prinsessa.

Sov nu gott älskade hund, mattes hjärta blöder och tårarna rinner.

11119524_10203223272702709_8851424203841490538_o

 

Ja det blev nästan så att du fick "dö springande". Du var i alla fall pigg och glad in i det sista och vi kommer alltid att minnas dej med glädje - älskade lilla heta franska prinsessa.

Skärmklipp

 

Nu håller vi tummarna för att din dotter blir champion i Stockholm i helgen - en utställning där även du skulle vänstervarvat. Vill det sig väl så blir det även en uppfödargrupp med två av dina avkommor, för det är via dem ditt minne lever vidare.

 


Fina jaktprovsresultat

Den 17 oktober startade kennelmamman J Eirams Heta Herta i öppen klass på SWeiKs jaktprov hemma på Gotland. Det gick superfint för hon fick 1 pris. Hon fick därför starta i elitklass på de två dagarnas följande prov, men lyckades tyvärr inte hela vägen där. Kennelmamman är dock mycket stolt och det betyder att Herta kommer att stå för championat på nästa utställning, vilken troligen blir Stockholm Hundmässa i december.

Marie-o-Herta

 

En vecka senare, den 26 oktober lyckades det äntligen riktigt bra för Eirams Frekke Freke, då han vid jaktprov i Skåne gick till ett fint 1:a pris i unghundsklass. Freke har gjort ett antal starter i höst där han fått mycket fin kritik från de domare han startat för, men har haft stolpe ut flera gånger. Nu äntligen gick det stolpe in! Såå glad för Jerker och Annicas skull, ni har jobbat så fint med honom. Det betyder att Freke på nästa utställning kommer att ställas i jaktklass och därmed har chans på certifikat. Troligen blir det på Stockholm Hundmässa i december.

Freke 18 mån 


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander