Blogginlägg

Snabbt avsked...

I förra veckan fick vi hastigt sorg i huset då Svärta gick från att vara sitt vanliga jag till att få slutligt somna in. Så här skrev jag då på Facebook:

Älskade hund – varför?

Igår kom den fruktade dagen, den här gången alldeles oväntat och totalt oförberedd på detta var jag verkligen. I tisdags kväll var du precis som vanligt på kvällspromenaden. Onsdag morgon kom du inte och mötte mej när jag kom med frukosten, som du självklart inte ens tittade åt. Följde med på morgonpromenaden och gjorde både 1 och 2. Fick gå ut i rastgården som vanligt.

När jag kom hem på kvällen var du ute men när jag kom in där med kvällsmaten hade du gått in i kojan och låg i luckan och tittade på mej, men ville inte komma ut trots lock och pock. Det blev att sätta på kopplet och då såg jag att du hade ont. Tog in dej direkt och ringde veterinären, där jag hade bokad tid för två andra nästa dag. Fick order om att inte vänta till nästa dag utan att uppsöka veterinär i jour, vilket jag självklart gjorde. Misstanke om pyometra fanns då du löpt för ca 5 veckor sedan.
Jo en sluten pyometra hade du och den är ju relativt enkel att åtgärda såklart, men tyvärr upptäckte vi även några tumörer, varav en som med all säkerhet var elakartad. Jag ville inte fatta det slutgiltiga beslutet just då, så du fick följa med hem efter att ha fått smärtstillande m m. Husse behövde ju också få ta farväl av sin prinsessa.

Ja älskade hund, nu rinner tårarna igen när jag skriver detta och återigen ställer jag mej frågan – varför??? Du är ju bara 10,5 år (ja själv tyckte du väl 2-3 år)
och tills i tisdags full av energi. Du gick en sväng på fält i söndags utan problem. Vi skulle ju vänstervarva i Stockholm nästa helg också med förhoppningen om ytterligare en vinnartitel till alla de du hittills kammat hem.

Igår fick du följa dina två flockkompisar till den för dem bokade veterinärtiden. Där fick du så somna för gott.

Älskade J JWW-10 VDH Rostock Sieger-11 NORD V-11 SE V-12 SE VV-17-18 VWW-17 German VW-17 Ebene Des Amis De La Lande ”Svärta” eller ”Emma” som husse envisades att kalla dej. När du var duktig och matte glad så hette du Prinsessan Svärta Märta Louise och när husse var mindre glad över dej så blev det Emma Emilia Skithund. Ja kärt barn har många namn och du var alltid lika älskad vad vi än kallade dej. Husse föll fullständigt vid första ögonkastet då du i sträckt koppel framför mej gick in genom svängdörrarna på Visby flygplats efter att jag hämtat dej i Paris och från den dagen var du husses prinsessa.

Sov nu gott älskade hund, mattes hjärta blöder och tårarna rinner.

11119524_10203223272702709_8851424203841490538_o

 

Ja det blev nästan så att du fick "dö springande". Du var i alla fall pigg och glad in i det sista och vi kommer alltid att minnas dej med glädje - älskade lilla heta franska prinsessa.

Skärmklipp

 

Nu håller vi tummarna för att din dotter blir champion i Stockholm i helgen - en utställning där även du skulle vänstervarvat. Vill det sig väl så blir det även en uppfödargrupp med två av dina avkommor, för det är via dem ditt minne lever vidare.

 


Fina jaktprovsresultat

Den 17 oktober startade kennelmamman J Eirams Heta Herta i öppen klass på SWeiKs jaktprov hemma på Gotland. Det gick superfint för hon fick 1 pris. Hon fick därför starta i elitklass på de två dagarnas följande prov, men lyckades tyvärr inte hela vägen där. Kennelmamman är dock mycket stolt och det betyder att Herta kommer att stå för championat på nästa utställning, vilken troligen blir Stockholm Hundmässa i december.

Marie-o-Herta

 

En vecka senare, den 26 oktober lyckades det äntligen riktigt bra för Eirams Frekke Freke, då han vid jaktprov i Skåne gick till ett fint 1:a pris i unghundsklass. Freke har gjort ett antal starter i höst där han fått mycket fin kritik från de domare han startat för, men har haft stolpe ut flera gånger. Nu äntligen gick det stolpe in! Såå glad för Jerker och Annicas skull, ni har jobbat så fint med honom. Det betyder att Freke på nästa utställning kommer att ställas i jaktklass och därmed har chans på certifikat. Troligen blir det på Stockholm Hundmässa i december.

Freke 18 mån 


Löpning

Joy löper!

26756534_10208703359181446_3776343304285506536_o


Valparna

Alla valpar i både EE-kullen och DD-kullen har nu funnit sina egna underbara hem. 

Nästa kull planeras först nästa år - alltså 2020. Om du är intresserad av en valp från oss är du självklart välkommen att kontakta oss för mera information.


Välkomna DD-kullen

Ja så har även Herta valpat. Jag som trodde att hon skulle få färre valpar än Joy - ack så jag bedrog mej. Hela sex småttingar har hon fått. 2 hannar och 4 tikar blev det, en hane med svans - resten svanslösa. Det är en vit/svart hanne (med svans) och en vit/brun hanne. Sedan är det en vit/svart tik och resten vit/bruna tikar.

3 dygn (2)

På bilden är de tre dagar, födda den 12 juni. Mor och barn mår alldeles utmärkt och nu ska jag bestämma vart de ska hamna också - inte så lätt faktiskt!

 

Joys valpar är nu 18 dagar och är riktiga små tjockisar. Trots det har de nu börjat gå runt i valplådan. Ögon och öron är öppna och de ska snart få börja upptäcka världen också. Även dessa valpar ska ju få flytta så småningom så vi får se vart de hamnar.

På den här bilden är de 16 dagar och som synes börjar det redan bli trångt i baren 

16 dygn


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander