Blogginlägg

Valparna är här!

Nu är de här - Eirams II -kull.

Svärta födde igårkväll 4 fina friska valpar. Det blev två av varje kön och två av varje färg. Välfördelat alltså!

20150627_110955

 

Det kom först en vit-svart tik utan svans, sen en vit-orange hane utan svans, den tredje var det vit - orange tiken också svanslös och slutligen en vit-svart hane med svans.

Alla mår bra.


Trevlig midsommar....

... önskar vi alla besökare!

Trippel

 Marie tillsammans med kennelns tre dubbelchampiontikar - Tindra, Wimsa och Raska

 

Nu är det bara ca en vecka tills Svärtas små ska titta ut. Vi väntar med spänning både här och i England, där matte till den blivande fadern bor.

 

Dagligen kommer han på besök - vår gårdstupp. Han är inte speciellt rädd varken för oss tvåbenta eller för valpen Jaffa. De vuxna hundarna har han lite mera respekt för. Jag fick se honom på vedhögen från sovrumsfönstret och såklart låg kameran i bilen! Jag trotsade dock risken för att han skulle bege sig av och gick långsamt ut till bilen och fick en fin bild av honom på toppen av högen. 

DSC08357

 

När jag sedan åkte iväg till jobbet så spatserade han fortfarande på tomten, så det blev ytterligare ett par bilder.

DSC08360

.


Duktiga valpar!

Vår JJ-kull blev 5 månader i söndags. Jag får löpande rapporter från de små och glädjande sådana dessutom. Vår egen Jaffa har redan visat att ståndanlagen finns där, då hon självständigt funnit fågel på våra små promenader. Ja jag vet - hundar får inte löpa lösa i naturen så här års, men det gör hon inte heller, för en valp går inte över speciellt stora områden. Vi har fältfågel alldeles runt omkring oss och det har hänt att hon hittat någon av dem och då visat att hon verkligen kan stå. Hon har ännu (peppar peppar) inte försökt förfölja någon fågel och så hoppas jag ju såklart att det fortsätter.

Även några av de andra valparna har rapporterats att de visat fina ståndanlag redan.

Några bilder har jag också fått.

Jilla Jilla Jaga, som bor i Norsjö

Jaros Jaros Jaktkompis som bor i Umeå

JusticeJust Justice som bor i Åre

Jerv Jaktende Jerv som bor i Kirkenes i Nordnorge

Jaffa och så Jaffa Jer Järnet, som ju bor kvar hos oss

 

Även de två valparna från Svärtas första kull växer och artar sig väl.

Kalle Kalle Kula som bor i Ekshärad

Kvick och Kvicke Klipp som bor i Boden.

 

Förhoppningsvis så kommer det småsyskon till Kalle och Kvick om sådär två veckor.

.


DRÄKTIG!!!

Äntligen kan vi meddela att Svärta är dräktig och valpning beräknas till vecka 26, vilket är veckan efter midsommar. Det ska bli härligt med valpar i huset igen, även om det inte var så länge sedan sist. Sommarvalpar blir extra skönt för jag har bestämt att det ska bli en fin sommar i år!

Sidan med valpplaner 2015 är alltså uppdaterad!

.


Så mycket som hänt.....

...sedan jag sist var här inne och skrev. Varför ska det vara så svårt att ta sig en liten stund och skriva????

Vet knappt vart jag ska börja.

 

Valpkullarna

Alla valparna har i alla fall flyttat nu, förutom lilla Jaffa då som ju ska stanna hos oss. De är snart 4 månader gamla - så fort tiden går. Kalle och Kvick från förra kullen har nu redan passerat 6 månader.

Jaffa och jag har nu börjat på valpkurs och hon är anmäld till sin första valputställning i maj.

 

Kennelveckan

Från påsk och veckan därefter genomförde vi vår årliga kennelträff. Visst hade vi kunnat vara flera, men det kom deltagare från Skåne, Norge, Värmland, Västerbotten och Stockholm. Alla deltog inte hela tiden, men så trevligt vi hade!

Av någon konstig anledning så hörsammade inte de som har närmast inbjudan, vilket betydde att det bara var våra egna gotlandshundar som deltog. Ja, just det - vi hade med en gotlandsboende bracco en dag också.

Det som var mest glädjande var att samtliga hundar (förutom lille Kalle och braccon) kom i fågel och dessutom i stånd också. Tror nog Maggan var gladast att Happy äntligen lyckades hitta fågel och STOD! 

Vi gick på fyra olika marker och det var gott om parhöns i samtliga områden. Ingen av markerna har någon utsatt fågel, vilket ju är extra glädjande att de viltfödda fåglarna överlevt vintern och nu är redo att producera nya. En del fasaner hittades också.

Tyvärr koncentrerade vi oss mest på hundarna och mindre på fotografering.

 

Nya valpar

Ja så har Svärta och jag varit iväg på kärlekssemester också - jag fick semester och Svärta fick kärlek :-). Nu hoppas vis såklart på att det ska bli valpar veckan efter midsommar. Sidan med valpplaner kommer att uppdateras med mera info om hennes kavaljer.

 

Även hussen hoppas få valp inom kort. Efter att vi miste Atle har sökandet efter en ny rävhund pågått. Nu står han i kö på två intressanta kullar, så det är bara att hålla tummarna för att det ska bli valp till honom också.


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander