Valpar väntas i början av juni 2019

Lite info hittar du i bloggen - i inlägget "Nu har det ju hänt massor", där även bilder finns.

I första veckan i juni beräknas SE36265/2016 SE V-16 Joy De La Plaine Marat valpa. Joy är en franskfödd tik som kom till Sverige när hon var ca 1,5 år. Hon är vacker och trevlig och har varit frangångsrik på flera utställningar. Hon har inte startat på något jaktprov, mest beroende på att hon har lite mindre bra erfarenheter med sig i bagaget från sitt födelseland. Hon har dock många mycket goda egenskaper som jag anser vara medfödda och därmed arvbara. Joy är trefärgad svart, född utan svans och har A-höfter. Hon älskar allt och alla.

Hennes halvbror Feu di Val Grossa (samma mor) blev 2018 BIS på franska bretonklubbens huvudutställning - en utställning som brukar locka mellan 200-300 bretoner årligen.

5 valpar föddes den 1 juni - 2 hanhundar och 3 tikar

En vecka senare beräknas SE54985/2016 J Eirams Heta Herta att valpa. Herta är min uppfödning av helt fransk härstamning. Hennes mamma "Svärta" har jag köpt från Frankrike som valp och hon parades i Frankrike 2016 - det blev en kull om 4 valpar, där tre är jaktprovsmeriterade. Herta har tyvärr B-C på höfterna, men då hennes kullbröder har A, A resp B så vill jag ändå låta henne gå i avel. Herta har 2 ukl på jaktprov och ck/cert på utställning. Hon har även genomgått BPH. Herta är trefärgad leverbrun och född utan svans. Hon älskar allt och alla.

 

Båda tikarna är parade med den spanske Goku de Kronnellar. Goku är välmeriterad på jaktproven i Europa med CACT i Spanien och Croatien. I Croatien vann han AICEB vårmästerskap för breton 2017. Han har även CACIT och R-CACIT och har därmed meriter för jaktchampionat i Spanien och Croatien samt internationellt. Goku har även cert på utställning, är vit/orange och kuperad. En mycket trevlig och stabil hanhund, som bodde hos oss en månad. Goku har B-höfter.

 

Om du är intresserad av en valp från någon av dessa intressanta kombinationer eller har frågor kring dessa är du välkommen att kontakta Marie 

antingen på e-post eirams@telia.com eller mobil +46 70 7661843