Blogginlägg

Sista flytten

 

Jag kom på att jag har ju inte skrivit något om att Hasso flyttat till sin nya familj i Funäsdalen. Det kommer att bli så bra är jag övertygad om. Hasso och Stefan klickade direkt! 

Nu flyttade han ju redan den 14 augusti, men jag har totalt glömt att presentera dem här!

Hasso230813

Hasso o Stefan

 

Enligt rapporterna jag fått så fungerar allt bra - även med familjens katt 


Hat Trick, Storslam.....

 

...eller vad ska man kalla det?

 

Snygge Eirams Frekke Freke har nämligen vänstervarvat igen! Och så han gjort det....

 

Det var tredagars utställning i Sandefjord i Norge dit de for för att förhoppningsvis få några nya championtitlar - och det blev det med besked!!!

 

Dag 1 var internationell och Norsk Vinnarutställning 2023 där Freke blev BIR, blev NO UCh NO V-23 fick CACIB och blev därmed även C.I.E och utplockad bland 6 hundar i gruppfinalen, men inte placerad. Vi var superlyckliga både jag och Frekes fina familj.

Freke230707

Norsk Vinnarutställning 2023

 

Dag 2 var så Nordic Show och vad hände väl där - jo återigen BIR, med NordicCert och därmed även Nordic Show Champion och ytterligare en vinnartitel till bagaget - NordicWinner-23. I den avslutande gruppfinalen blev han återigen utplockad och placerades som nr 2!!!! Om vi var glada på fredagen så var vi ännu gladare på lördagen  .

Freke230708

Nordic Winner 2023

 

Så var det då dags för sista utställningsdagen. Det var supervarmt alla tre dagarna och det krävs en hel del av en hund att hålla ihop under tre utställningsdagar, även om tiden inne i ringen inte är så långvarig så tar all väntan också på krafterna, speciellt när det är varmt.

Söndagens utställning var Jubileumsutställning. Norsk Kennelklubb firar nämligen 125 år i år. Förutom de utmärkelser Freke fått de två tidigare dagarna så fick han även Jubileumscert då, vilket skulle betyda att om han fick ett sådant cert även tredje dagen så skulle han tilldelas ett speciellt för i år infört Norsk JubileumsChampionat. Och visst fick han det. Han slog återigen till med ett BIR och i gruppfinalen gick det om möjligt ännu bättre - de går och vinner gruppen!!!!! Att inte taket lyfte här hemma där jag satt framför datorn och följde allt via livestream. Vilka hjältar ni är Freke och Jerker - jag är så superstolt över er.

 

Freke230709

Norsk Jubileumsutställning 2023

 

Jag följde som sagt via livestream och denna bild fotade jag från bildskärmen i BIS-finalen, där det tyvärr inte blev någon placering - men vad gör väl det. Ni var inne och visade er så snyggt och gjorde därmed jättefin reklam för vår underbara ras.

 

Freke BIG-1230709

 BIS-finalen Sandefjord 2023

 

Nu håller vi tummarna för att höstens jakt- och jaktprovssäsong blir lika lyckad som sommarens utställningssäsong blivit.


Nu är det bara en kvar....

 

...alltså har två valpar flyttat.

 

Först flyttade Hero. Jag och Hero reste till Nynäshamn där han träffade sin nya familj. De har sedan rest med ytterligare en färja till Åbo och Hero är alltså numera boende i Finland.

Hero230711

Hero med sin nya familj på Finlandsfärjan

 

Ett par dagar senare reste Hunter och jag till Nynäshamn, där han fick träffa sin nya familj. Även här är det en finsk familj som valt sin nya jaktkamrat från Kennel Eirams och det glädjer mej såklart. De reste sedan vidare till Umeå för färjeöverresa till Vasa.

Hunter o Janne230714

Hunter och hans nye husse på Finlandsfärjan

 

Ja det betyder att det är två valpar kvar här hemma och en av dem är alltså fortfarande till salu. Det är Hasso och dyker det inte upp någon lämplig intressent så blir han helt enkelt kvar här hemma hos mej och syster Halla samt de övriga vuxna. Jag vet att det finns två lämpliga kandidater, men som av olika anledningar ännu inte kunnat bestämma sig.

Hasso230715

Det här är Hasso!

 

Nu börjar alltså träningen av Halla på riktigt. Hon är pigg och glad, hörsam, apporteringsvillig och simmar mer än gärna så det ska bli så roligt. Självklart kommer även Hasso att tränas fram tills han flyttar till eget hem.


12 veckor

 

Ja så fort tiden går, nu är valparna redan 12 veckor och det var således dags för vaccination idag. Gick såklart smärtfritt med alla, även om valparna inte förstod detta med att ha ett koppel på sig  . Bor man på landet har man sällan något koppel som valp.

 

Vi försökte oss även på att fota valparna också, vilket ju inte är så lätt när jag inte tränar dem att stå på bord.

Det har nu också blivit klart att Hunter och Hero kommer att få nya jägarhem - i Finland.

 

Så var det bilder ja:

Hunter230628

Eirams Hunter Tri

 

Hero230628

Eirams Hero Tri

 

Hasso230628

Eirams Hasso Tri

 

Halla230628

Eirams Halla Tri

 

 


Fina vänstervarvsframgångar

 

Ja det är inte jag om varit iväg och vänstervarvat, men Jerker och Freke har varit två resor till Danmark med superfina resultat.

Först var de där den 11 juni för domare Poul V Nielsen. Bästa hanhund och BIM blev resultatet. Det var lite väl störande för Freke att det precis innan varit en höglöpande tik i ringen.....

 

Den 18 juni var det så dags igen. Denna gång Dansk Bretonklubbs jubileumsutställning. Klubben firar 60 år 2023. (Tänk - jag var närvarande vid deras 25-årsjubileum, oj vad tiden går, och även ett par tillfällen efter det).

Denna gång hade DBK bjudit in den franske domaren Pascal Garand. Nu gick det hela vägen - Bäst i Rasen. 

 

Det var samma hundar som möttes om BIR:et båda utställningarna. Tiken heter Lyngroden's Pia.

 

Kennelmamman är såklart omåttligt stolt över framgångarna för Freke och Jerker. Nya mål på gång har jag hört.....


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander