Blogginlägg

Hereditärt fria avkommor

 

Efter att jag nu fått svar på Gildas DNA-prov så konstaterar jag att hennes BB-kull är hereditärt fria från dilutedgenen i och med att både far och mor till kullen är konstaterat genetiskt fria från genen via DNA-prov. De behöver alltså inte DNA-testas innan ev avel.

 

210617

BB-kullen


Europa Winner 2023

 

Jag måste tyvärr ta på mej skämsmössan. Självklart skulle jag ju även här lyfta fram alla fina resultat Eirams Frekke Freke och hans familj presterat.

De har fört fram honom till Svenskt och Danskt Utställningschampionat och som de insatta vet så är det inget man blir i en handvändning och det räcker definitivt inte att "bara vänstervarva". Nejdå - ett förstapris i öppen klass på jaktprov krävs också. Allt har de fått till - kennelmamman är mäkta stolt.

Freke var också kvalificerad till att delta på Crufts i Birmingham - en av världens största hundutställningar. Hans underbara familj satsade på detta och åkte till England i mars i år. Det blev inte topplacering där, men många lovord från rasfolk och rasdomare vid ringside blev det.

Freke Crufts_230309

 

Det senaste i utställningsväg för Freke var att de for till Europavinnarutställningen i Herning, Danmark nyligen. Tre dagars internationella utställningar där Freke ställdes på de två första. Och såååå bra det gick!

Freke 230519

Dag 1 var det Agria Cup och Freke blev där BIR. Domare Martin Johansson, Sverige.

 

Dag 2 var det EuropaWinner-23 och även då gick det superbra - BIR IGEN!!! Och EUW-23 Domare Wenche Eikeseth, Norge

Freke 230520

 

Det sägs att det troligen blir nån tur till Norge framöver - nya championat hägrar! Men närmast nu så ska Freke lära känna sin brorson Eirams Haki Tri, som vi hoppas kommer att gå i farbrors fotspår.

 

Till hösten blir det nya jaktprov med målsättning att få det finaste championatet. Kennelmamman håller alla tummar och tår och önskar lycka till på Dianas stigar till både Freke och Haki.


Mera DNA-resultat

 

När jag DNA-testade valparna så passade jag på att kolla Gilda också. Inte för att jag misstänker något utan mera bara för att vara säker.

Henne beställde jag koll av både sobel och dilute - hon är fri på båda! Skönt att veta såklart.


Leveransklara

 

Ja idag har vi varit till veterinären och blivit besiktade och vaccinerade. Chipmärkningen gjordes ju för två veckor sedan. Fr o m imorgon är vi klara för att flytta till våra nya hem och det gör två - Hugin och Haki.

Halla var den stökigaste idag så jag får säkert något att bita i framöver. Pojkarna uppförde sig allihopa helt exemplariskt.

230530

 

Här är en fin bild på Hunter, som ännu inte fått nytt hem.

Hunter 230530

 

Inte heller Hasso och Hero har hittat sina nya hem, bild här på Hero.

Hero 230530

 

Så känner du att någon av dessa underbara killar skulle passa dej så är du välkommen att kontakta Marie, kontaktuppgifter finns här på websidan.

Även Halla, bitchen, fastnade på en bild

Halla_230530

 

 


DNA-testerna

 

Ja så fick jag då resultaten av DNA-testerna på valparna. 4 av de 6 är genetiskt fria D/D och två är bärare D/d1. Bärarna är inte och kommer aldrig att bli påverkade av den genen.

Jag har även uppdaterat tidigare inlägg med namnen och resultatet vid bilderna.

 


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander