Blogginlägg

Äntligen......

....kan valparna vara ute lite. De är visserligen knappt 4 veckor bara, men idag är det visserligen ingen sol men ändå varmt och skönt, så hussen har fått montera en rapphönsbur som får fungera som valphage ute. Det är inte första gången de använts så, men varför lägga pengar på dyr valphage när det här fungerar lika bra?

IMG_20150722_151635 (2)

Jag tycker nog att de ser rätt nöjda ut hela gänget

Det har tyvärr varit lite dålig uppdatering här, men på Facebook har det lagts upp en del bilder.

Det är klart vart de tre kortrumporna hamnar, för långrumpan väntar vi slutligt svar från en familj inom kort. Om det blir negativt kommer jag såklart att kontakta någon annan intressent. När allt är klart kommer det tråkiga - att meddela att det inte blev någon valp, i vissa fall "inte den här gången heller". Jag har dock fått besked om att flera som kontaktat oss som intressenter har fått ny jaktkamrat från annat håll - och alla har fått en breton!

 

Nu planeras det inför nästkommande helg, då övriga gänget av familjens hundar tillsammans med matte reser på Bretonklubbens 40-årsjubileum i Älvkarleby. Husse stannar hemma och tar hand om gänget ovan. Hela 70 bretoner är anmälda till söndagens utställning - all time high i anmälningssiffa på en officiell utställning i Sverige. Dömer gör franska bretonklubbens ordförande Mr Christian Günther. Detta ser jag verkligen fram emot! Rapport kommer, jag lovar!

..


Valparna är här!

Nu är de här - Eirams II -kull.

Svärta födde igårkväll 4 fina friska valpar. Det blev två av varje kön och två av varje färg. Välfördelat alltså!

20150627_110955

 

Det kom först en vit-svart tik utan svans, sen en vit-orange hane utan svans, den tredje var det vit - orange tiken också svanslös och slutligen en vit-svart hane med svans.

Alla mår bra.


Trevlig midsommar....

... önskar vi alla besökare!

Trippel

 Marie tillsammans med kennelns tre dubbelchampiontikar - Tindra, Wimsa och Raska

 

Nu är det bara ca en vecka tills Svärtas små ska titta ut. Vi väntar med spänning både här och i England, där matte till den blivande fadern bor.

 

Dagligen kommer han på besök - vår gårdstupp. Han är inte speciellt rädd varken för oss tvåbenta eller för valpen Jaffa. De vuxna hundarna har han lite mera respekt för. Jag fick se honom på vedhögen från sovrumsfönstret och såklart låg kameran i bilen! Jag trotsade dock risken för att han skulle bege sig av och gick långsamt ut till bilen och fick en fin bild av honom på toppen av högen. 

DSC08357

 

När jag sedan åkte iväg till jobbet så spatserade han fortfarande på tomten, så det blev ytterligare ett par bilder.

DSC08360

.


Duktiga valpar!

Vår JJ-kull blev 5 månader i söndags. Jag får löpande rapporter från de små och glädjande sådana dessutom. Vår egen Jaffa har redan visat att ståndanlagen finns där, då hon självständigt funnit fågel på våra små promenader. Ja jag vet - hundar får inte löpa lösa i naturen så här års, men det gör hon inte heller, för en valp går inte över speciellt stora områden. Vi har fältfågel alldeles runt omkring oss och det har hänt att hon hittat någon av dem och då visat att hon verkligen kan stå. Hon har ännu (peppar peppar) inte försökt förfölja någon fågel och så hoppas jag ju såklart att det fortsätter.

Även några av de andra valparna har rapporterats att de visat fina ståndanlag redan.

Några bilder har jag också fått.

Jilla Jilla Jaga, som bor i Norsjö

Jaros Jaros Jaktkompis som bor i Umeå

JusticeJust Justice som bor i Åre

Jerv Jaktende Jerv som bor i Kirkenes i Nordnorge

Jaffa och så Jaffa Jer Järnet, som ju bor kvar hos oss

 

Även de två valparna från Svärtas första kull växer och artar sig väl.

Kalle Kalle Kula som bor i Ekshärad

Kvick och Kvicke Klipp som bor i Boden.

 

Förhoppningsvis så kommer det småsyskon till Kalle och Kvick om sådär två veckor.

.


DRÄKTIG!!!

Äntligen kan vi meddela att Svärta är dräktig och valpning beräknas till vecka 26, vilket är veckan efter midsommar. Det ska bli härligt med valpar i huset igen, även om det inte var så länge sedan sist. Sommarvalpar blir extra skönt för jag har bestämt att det ska bli en fin sommar i år!

Sidan med valpplaner 2015 är alltså uppdaterad!

.


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander