Blogginlägg

Nytt grattis!

 

Och det är återigen Bessie (Eirams Eleganta Essie) och Axel som visat framtassarna. Den här gången blev det ett lysande 2:a pris i öppen klass vid fältprov.


Ett dubbelgrattis

 

I lördags var det jaktprov på Långtora och 4 hundar från Eirams startade. Tyvärr blev det inte pris till alla, men Eirams Enastående Edea gick till ett fint 3:e pris i öppen klass. Stort grattis till Daniel och Carolina. På söndagen startade två av dem men tyvärr ingen premiering.

 

I morse fick jag ett trevligt meddelande - sista valpen i kullen Nugget - Herta är nu röntgad och det blev finfina A-A. Grattis till Per-Eirik.


Första premieringen

 

...men förhoppningsvis inte den sista till Eirams Eleganta Essie och Axel. De erövrade ett 3:e pris i öppen klass vid prov på Ervalla utanför Örebro den 14 oktober.

Kennelmamman är så stolt över alla som ger sig ut på jaktproven för att visa upp sina Eirams-hundar och går de dessutom till pris också så är det såklart extra roligt.

 

I söndags var jag och Herta på Fågelhundens dag och visade upp rasen. Det var även ett knippe fler stående fågelhundar som visade sina sök på fält, strävhårig och korthårig vorsteh samt pointer och engelsk setter.


Debuten avklarad

 

Ja det gäller alltså Hallas debut i vänstervarv, som var på Gotlands KKs inofficiella utställning den 8 oktober. Hon var självklart ensam valp i rasen, men det betyder ju inget egentligen. Hon tilldelades iallafall ett hederspris med fin kritik. Dock har vi en ordentlig hemläxa med oss och det är det där med att kunna springa lugnt och fint tillsammans med matte. Det har inte Halla fått klart för sig än - trots träning.... Jaja, det ordnar sig nog  .

6 mån


Sista flytten

 

Jag kom på att jag har ju inte skrivit något om att Hasso flyttat till sin nya familj i Funäsdalen. Det kommer att bli så bra är jag övertygad om. Hasso och Stefan klickade direkt! 

Nu flyttade han ju redan den 14 augusti, men jag har totalt glömt att presentera dem här!

Hasso230813

Hasso o Stefan

 

Enligt rapporterna jag fått så fungerar allt bra - även med familjens katt 


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander