Blogginlägg

Mera DNA-resultat

 

När jag DNA-testade valparna så passade jag på att kolla Gilda också. Inte för att jag misstänker något utan mera bara för att vara säker.

Henne beställde jag koll av både sobel och dilute - hon är fri på båda! Skönt att veta såklart.


Valpar på G

Nu börjar jag känna mej säker på att det blir valpar i juni. T o m två kullar, för både Gilda och Herta börjar bli runda om magen. Andra veckan i juni (vecka 23) bör vi veta resultatet, alltså hur många fördelat på kön, färg, med eller utan svans osv. 

Det kan t o m bli så att Gildas valpar tittar ut i slutet av vecka 22. Den som lever får se 

Om du är nyfiken på kombinationerna så titta in på sidan "Valpplaner".


VALPAR

Förhoppningsvis kommer vi att få valpar i juni och då inte bara en kull utan två! Om allt går som planerat då såklart. Vi har nämligen parat både Gilda och Herta med ett par dagars mellanrum. Båda är parade med min franske import SE JV-19 Nugget de Tremouard.

 

Bilder kommer!


Valpar kommer!

Nu kan jag nog känna mej säker på att Gilda är dräktig, så i mitten av april hoppas vi på småtassar 


Jaktprov

I helgen som gick, 29 februari och 1 mars, så genomförde bretonklubben ordinarie fältprov på Långtora utanför Enköping. Jag var där och startade Jaffa och Herta båda dagarna. Några pris fick vi inte med oss hem tyvärr, kluriga fåglar i den nya snön, men sååå de gick. Jag var faktiskt helnöjd med de båda, för även om de misslyckades på olika vis, så gjorde de det med flaggan helt i topp. Vädret bekom då inte dem ett dugg. Men som sagt - några pris gick de inte till den helgen.

En som det gick riktigt bra för var den förhoppningsvis blivande fadern till kennelns kommande CC-kull - Klaphattens Franz som på lördagen debuterade i elitklass med att tilldelas ett fint 2:a pris och på söndagen steg valören till den ädlaste - ett fint förstapris. Stort grattis till Amir.


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander