Blogginlägg

Valparna växer

Ja idag är de 5 resp 4 veckor gamla och idag var det kloklippning för samtliga och dessutom avmaskning för BB-kullen. Tiden springer iväg, snart är det ju leveransdags och huset nästan tomt igen.... Fast vi har ju några hundar i huset ändå....

210709

 

Idag var det premiär för AA-kullen att komma ut i valphagen. De fick flytta ner igår och idag blev det hela gänget i valphagen. Tikarna är helt överens om att de tar hand om valparna tillsammans, åtminstone när de är ute. Valparna diar där det är en tutte ledig helt enkelt. 

Tyvärr började det regna mitt på dagen så då fick de komma in igen. Inne är kullarna på var sin plats, i var sin hage.

För dagen finns det fortfarande två otingade valpar. Det är en hane i respektive kull och båda är vit/svarta och födda utan svans. Det har funnits intressenter men det har även kommit återbud, så nu är läget det att om någon är intresserad så är det bara att höra av sig. Behöver jag säga att de är underbara...... Kontaktuppgifter finns på startsidan.


Nu är de här - AA-kullen

Ja efter en viss väntan så kom de äntligen - Hertas andra och Eirams 26:e kull.

 

Ja jag är ju lite avig så jag ville inte göra som alla andra som följer alfabetet och börjar på A. Å, Ä och Ö är ju ganska svåra bokstäver så därför valde jag att börja på Z och tyvärr blev det bara en valp i den kullen och han fick därför heta Zingel-Zappo.

 

Herta nedkom med 5 hanhundar denna gång. Två vit/svarta där båda är svanslösa, ja en har en liten stump iallafall. De föddes först och därefter kom det tre vit/bruna och alla med svans. Jag satt ju och hoppades på en tik, men tyvärr blev det inte nån denna gång. Om någon av valparna kommer att bli tricolorer vet vi i nuläget inte, men mamma Herta visade inte sina tantecken förrän hon var 4 veckor. 

1 dygn

AA-kullen ett dygn gamla

 

Lite kul var det ju att kullen föddes på pappa Nuggets 4-årsdag och dagen före syskonens 2-årsdag. Vi säger alltså grattis till DD-kullen idag också.


Valpar på G

Nu börjar jag känna mej säker på att det blir valpar i juni. T o m två kullar, för både Gilda och Herta börjar bli runda om magen. Andra veckan i juni (vecka 23) bör vi veta resultatet, alltså hur många fördelat på kön, färg, med eller utan svans osv. 

Det kan t o m bli så att Gildas valpar tittar ut i slutet av vecka 22. Den som lever får se 

Om du är nyfiken på kombinationerna så titta in på sidan "Valpplaner".


Jaktprovsdebut

I helgen som gick så var det jaktprovsdebut i dubbel bemärkelse för Nisse och Eirams Dunder-Djärv. Och vilken debut det blev! De slog till med 1 pris i unghundsklass och belönades dessutom med ett hederspris för insatsen. Det är långt ifrån alla förstapris som åtföljs av ett hederspris faktiskt. Dag två gav ingen riktig situation för Djärv, så då blev det inget pris. Proven var säsongens sista och de gick på fjäll i Abisko.

Nisse berättade att han fått så många lovord över Djärv och att han lärt sig själv otroligt mycket under dessa provdagar. Med blodad tand så kommer de med största sannolikhet tillbaka extra vässade i höst. Det ser vi fram emot och vi är så stolta över Nisse och Djärv.

Djärv är född i Hertas första kull och vill det sig väl så kommer det småsyskon om sådär en 6 veckor ungefär.

På bilden ser vi Djärv sittande på fjället med Lapporten i bakgrunden.

Djärv210425

 


Välkomna DD-kullen

Ja så har även Herta valpat. Jag som trodde att hon skulle få färre valpar än Joy - ack så jag bedrog mej. Hela sex småttingar har hon fått. 2 hannar och 4 tikar blev det, en hane med svans - resten svanslösa. Det är en vit/svart hanne (med svans) och en vit/brun hanne. Sedan är det en vit/svart tik och resten vit/bruna tikar.

3 dygn (2)

På bilden är de tre dagar, födda den 12 juni. Mor och barn mår alldeles utmärkt och nu ska jag bestämma vart de ska hamna också - inte så lätt faktiskt!

 

Joys valpar är nu 18 dagar och är riktiga små tjockisar. Trots det har de nu börjat gå runt i valplådan. Ögon och öron är öppna och de ska snart få börja upptäcka världen också. Även dessa valpar ska ju få flytta så småningom så vi får se vart de hamnar.

På den här bilden är de 16 dagar och som synes börjar det redan bli trångt i baren 

16 dygn

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander