Blogginlägg

BPH

Den 14 augusti deltog E Attraktive Acke, E Bedårande Bixie och E Bessie Blaise på BPH (Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund) i Dalhem på Gotland.

BPH 220814


Inga valpar i år

I januari förlorade jag min livskamrat och make Gunnar, som gick bort efter en kortare tids sjukdom. Det finns mycket man måste ordna med efter ett dödsfall och det är bl.a. en anledning till att jag tar lite paus i uppfödningen. 

Du som planerar din blivande jaktkompis och därmed ditt valpköp lite mera långsiktigt är såklart välkommen att höra av dej.

Nu njuter vi av våren och den kommande sommaren istället och hoppas på fin jaktsäsong i höst.

13335586_10204996745838429_8315872856318941415_n

Den underbara kaprifolen


God Jul

Vi vill önska er alla en riktigt GOD JUL.

Mycket har hänt under året som gått och inom kort ska det äntligen bli lite återkoppling kring detta. Det har varit alldeles för dåligt med uppdateringar - sorry!

 

Ha nu en underbar helg med nära och kära och inte minst - era pälsklingar


Slut på valpar

Ja nu har alla 12 valparna hittat sina nya hem, ja 11 då för Bixie stannar hos oss.

Snart kommer det mera info - om valpkullarna och om bretonklubbens jubileumshelg, och lite om Extra också....


Extra

Ja det fick hon heta - den extra hunden som kom till flocken mera av en tillfällighet.

Extra är helfransk men född i Norge. Jag har haft span på hennes far och hans framgångar på jaktproven i Frankrike. Han blev t ex internationell jaktprovschampion under våren och jag har haft mina funderingar på att framöver försöka få en kull efter honom. Och så kom den här kullen av en tillfällighet till min kännedom och jag fick möjligheten att köpa Extra. Att hon hade en duktig och vacker mor hade jag kollat upp, jaktprovsmeriterad och fransk champion, men att hon var vinnare av NE-2019 hade jag missat. Döm om min förvåning när Facebook började presentera mina minnen från just NE-2019 (jag var ju där) och jag hade bilder på henne när hon blev BIS! Ännu mera extra alltså....

 

210703

Evendalrypas Extra, 10 veckor

 

Det var ytterst få som visste om att hon skulle komma till mej, för det stora problemet var ju egentligen - hur skulle hon komma till mej, nu i dessa Covid-19 tider. Jag kunde ju inte åka in i Norge för att hämta henne, hade bara fått en vaccination, och det var inte helt enkelt för norrmän att åka till Sverige och sen tillbaka hem i Norge, risken för karantän fanns ännu. Men - så lättades deras restriktioner och jag kunde hämta henne i Charlottenberg.

Så nu är hon här och har blivit helt accepterad av övriga flocken direkt, även om hon är en pestråtta mot dem emellanåt. 

Idag har hon hunnit bli 11 veckor, blivit avmaskad inför valpsjukevaccineringen om en vecka. Kommer duktigt på inkallning (oftast iallafall), vet nog att hon heter Extra men även "duktig" verkar vara ett namn hon tagit till sig - och det är ju positivt.

Nu får vi se vad framtiden ger oss - mej och Extra.

 

 


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander