Blogginlägg

Första flytt....

Igår gick valparnas första flytt - från sovrummet där de föddes ner i ett rum på nedre plan, där de så småningom kommer att få gott om plats. Ja, gott om plats har de redan nu, men de får inte tillgång till hela utrymmet på en gång. Världen får inte bli för stor för fort!

 

KK flytt

 

De fick nu också tillgång till en liten hundkorg i mjuk plysch. Den gillar de som synes. Inga problem att ta sig i och ur heller, men det är lite svårt att gå på tidningarna än, men det lär de sig snart.


Championat

Detta kom med posten idag!

Raska SJCH

Är stolt och glad över detta och Raska är nu i gott sällskap med mamma Wimsa och moster Tindra - som båda har denna fina titel sedan tidigare.

Nu hoppas vi på tredje generationen!


Jaktprovsframgångar

Två helger på raken har han gjort samma fina resultat!

Jag tänker då på Raska-sonen Eirams Listige L-Micko som med sin duktige husse haft fina framgångar på fältprov i Skåne två helger i rad.

Förra helgen 8-9 november var det ordinarie fältprov i Tomelilla och där fick Micko sina första premieringar - ett fint 2:a pris på lördagen och på söndagen höjde de nivån ytterligare - ett förstapris i unghundsklass!

Denna helg var det återigen dags. Särskilt fältprov i Kristianstadstrakten med finfint resultat igen. Den här gången blev det omvänd ordning - ett förstapris på lördagen och andrapris på söndagen. Unghundsklass igen. Nästa gång lär det nog bli öppen klass för Micko fyller 2 år i januari.

I Tomelilla startade Nisse även Eirams Sune Stubb, som debuterade i elitklass och på söndagen gick till ett andrapris. Han kan än Sune!


HEMMA!

Nu är vi hemma igen jag och Raska efter att ha kört 4172 km! Ja Raska har ju inte kört något förståss, men jag har haft fint och trevligt sällskap på resan av Rita.

Det blev en parning på fredagsmorgonen också med ca 35 min hängning. Raska var pigg och hungrig på morgonen så jag kände mej förhoppningsfull igen. Döm om min förvåning när hon vid första stoppet hade kräkts upp hela frukosten. Hon var därefter hänging igen, men när vi kom fram till hotellet i Holland på hemfärden var hon återigen den gamla vanliga Raska som kollade vildkaninerna intill hotellet och var återigen hungrig som hon brukar. Därefter har allt varit bra och det känns verkligen skönt.

Vi kom hem med färjan sent igårkväll och allt har gått bra.

De små Svärta-valparna har växt duktigt under veckan jag varit hemifrån. Den orange-vita killen har t.o.m öppnat ögonen. De blir två veckor imorgon så snart börjar det hända saker i lådan. Ännu så sover de dock mest. Imorgon ska jag börja se över vart de ev. kommer att hamna.

Det kom även glädjande jaktprovsresultat från helgen. Nisse S i Skåne hade varit iväg med sina två Eirams-killar. Ynglingen Eirams Listige L-Micko startade i unghundsklass och fick på lördagen sin första jaktprovsmeritering - 2:a pris. På söndagen ny start och då gick det t.o.m ännu bättre - 1:a pris! Morbror Eirams Sune Stubb startade i elitklass båda dagarna och på söndagen slog de till med 2:a pris. STORT grattis till Nisse, som jobbar så duktigt med sina hundar. Micko kommer att starta igen kommande helg och då håller vi tummarna för nya fina prestationer.

 


YESSS!!!!!

Den långa resan har givit resultat så tillvida att idag blev det parning mellan Raska och Gandhi. Intresse fanns redan igår men Raska var inte riktigt klar då.

Tyvärr har Raska varit lite dålig inatt då hon kräkts flera gånger. Mitt matvrak Raska - som normalt kan dö för att få extramat, vill inte äta alls. Hon har varit i koppel hela tiden under resan förutom när hon träffade Gandhi igår, men vi såg inte att hon fick i sig något olämpligt. Parningen idag gick helt normalt till och det var en hängning på minst 45 minuter - oerhört lång tid tyckte vi.... Sin vana trogen var Raska dessutom liggande den mesta tiden av hängningen!

Vi gör ett nytt besök hos Gandhi imorgon och räknar med en ny parning då. Därefter kommer vi att påbörja resan norröver.

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander