Blogginlägg

Återbud

Vi har fått sent återbud på Kvicke Klipp. Han finns alltså tillgänglig för rätt köpare. Om du är seriöst intresserad är du välkommen att ringa 070-766 18 43.

Klipp


Söndag 4:e advent

Idag har vi haft ett underbart väder och visst är det toppen att det kunde sammanfalla med ledig dag!

Kameran fick följa med när husse skulle gå promenad med valparna och några bra bilder blev det (tycker jag!)

Innan promenaden fick de en ripvinge att bekanta sig med. Den var mycket intressant!

DSC07650

Det var bra inför kommande aktiviteter.....

 

Förutom att det var soligt och fint idag så var det även lite frostigt i gräset. Det är väl det närmaste vinter vi kommer den här julen.... Det bekom dem dock inte det minsta, man kan busa i frostgräs också.....

 

DSC07656    DSC07660

 

DSC07662    DSC07663

 

...och sen gick de vidare.....

 

DSC07664

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


GOD JUL!

Ja nu är det bara en kort tid kvar för mej att pussa på småkillarna. Den 23 december beger vi oss iväg och de kommer att fira sin första jul med sina nya familjer.

Vi vill på detta enkla sätt tillönska alla besökare en riktigt GOD JUL.

 

Julkort2014


En sorgens dag...

...blev det idag.

Husets schillerstövare Atle blev under veckan som gick helt plötsligt dålig. Han togs såklart till veterinär och det konstaterades en kraftig infektion. Snart gick tankarna till att han återigen drabbats av stövarsjuka - denna gång att axet fastnat någonstans invärtes. Atle har haft stövarsjuka vid ett par tillfällen tidigare där en ytlig svulst uppstått och som kunnat behandlas både medicint och kirurgiskt. Det gick inte att behandla kirurgiskt nu.

Vår duktiga veterinär har gjort allt vad hon kunnat både denna gång och tidigare tillfällen. Nu insåg hon att hon inte kunde göra mera så hon ordnade remiss till Bagarmossens djursjukhus i Stockholm. Det blev att akut boka plats på färjan, ordna ledigt m m.

Jag begav mej mot färjan och körde på nu i eftermiddag. När jag skulle ställa in vattenskålen till honom i buren kunde jag tyvärr konstatera att han dött.

Jag lyckades få lastpersonalen att gå med på att jag skulle få kör av färjan igen. Tre bilar hade jag bakom mej, men de fixade så att dessa flyttades och jag kunde återvända hem igen. På terminalen var de även mycket tillmötesgående och jag fick återbetalning av färjebiljetterna.

Även om vi har flera hundar så lämnar Atle ett stort tomrum efter sig. Husses rävjägarkompis är borta.

Atle WWFoto: Sabine Tofftén

R.I.P älskade J RR SE JCh SE UCh DKUCh C.I.B WW-10 Ekmarkens Atle.

Han utsågs 2012 till århundradets vackraste stövare, då han blev BIS på Svenska Stövarklubbens 100-årsjubileumsutställning på Öster Malma.


Så fort....

...tiden går. Nu är valparna redan 5 veckor gamla och det är bara tre veckor till de flyttar!

Den orange killen kommer att heta Kalle Kula och han ska flytta till Henk och Jenny i Ekshärad. De var på besök i måndags för att bekanta sig med sin nye familjemedlem och jaktkamrat. Jag vet att längtan är MYCKET stor nu. Det var trevligt att få umgås och vi fick en trevlig kväll.

Den svarte killen kommer att heta Kvicke Klipp och han kommer att flytta till Tomas och Ulrika i Västerås.

Jag har också försökt att ta några bilder på underverken - nu när de är vakna lite mera. Håll tillgodo!

 

DSC07583              DSC07587

 

DSC07593              DSC07588DSC07592

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander