Blogginlägg

Första flytten

Idag har småttingarna fått flytta.  De härifrån födseln bott med mamma Raska i vårt sovrum, men idag gick alltså första flytten. Den är dock inte så lång, utan det är bara en våning ner. Där står valphagen ännu kvar sedan Svärtas valpar flyttade,  för vi visste ju att det skulle komma fler valpar.

De får dock inte tillgång till hela hagen på en gång. Världen får inte bli för stor för snabbt!

 20150131_130845

Mat smakar gott vart man än är 

 

Flytten gick som förväntat bra och de verkar gilla ökat utrymme. 

20150131_131625     20150131_131946

 

20150131_131953     20150131_132320

 

Nyss var det ett herrans liv, men nu råder lugnet igen. 

.


3 veckor. ....

.....är valparna idag. Det betydde avmaskning ikväll och så passade jag på att klippa klor på de små också.

Tanken var att ta bilder också och försökte minsann. De blev tyvärr så dåliga att jag inte näns lägga upp dem. Nu sover de små som små änglar så vi gör ett nytt försök imorgon. 

20150128_222539

.


Länge leve....

...valparna i vår WW-kull. De föddes 28 februari 2001. Det var en stor kull om hela 10 valpar, men det var ju fint eftersom jag och Nicky gjorde en lång flygresa till Norges västkust för parning med Xalou. Vi fick dessutom uppleva nyårsaftonen där. Vi var i gott och trevligt sällskap hos Svein och Janne. Jag minns att det var riktigt kallt och på nyårsaftons kväll var det ett karnevalståg i byn som vi var och tittade på.

Varför nämner jag detta just idag. Jo, jag fick ett mail från en av valpköparna i kullen som berättade att deras Wackra Wera den 2 januari somnat in efter ett långt och härligt liv, både som familje- och jakthund och husse berättade att de varit så nöjda med henne.

Flera i kullen har startat på jaktprov - 6 st och 5 av dem gick till pris. Tre av dem dessutom till 1 pris i elitklass och vår Wimsa blev dessutom både jakt- och utställningschampion. Samtliga har det jagats flitigt över.

10 valpar i kullen och 4 av dem lever ännu idag. De blir alltså 14 år den 28 februari. Huvuddelen av dem har dessutom blivit över 10 år gamla. Visst är det väl underbart att få ha dem kvar så länge.

Mamma Nicky blev drygt 14 år, så det finns säkert i generna.

Jag gläds idag över Nickys barnbarnsbarn i valplådan hemma, där en av tikarna ska bli min nästa jaktkompis och jag hoppas hon kommer att kunna föra dessa fina gener vidare.


Två veckor

Ja då kom hemsidan igång igen. Jag lovade tidigare idag att det skulle komma lite valpbilder ikväll så här kommer några. De har dock svårt att vara stilla så det är lite suddigt tyvärr.  Jag var lite bekväm och tog med plattan nämligen. 

20150120_223424    20150121_195212

 

20150121_225048    20150121_225836

 

Alla har nu fått ögon så snart ska det bli individuella bilder men nu får ni nöja er med gruppfoton. Lite trångt var det hos mamma, men det var när det blev nybäddat i valplådan. 

.


I etern igen!

Ja så har den ofrivilliga frånvaron av hemsidan åtgärdats. Det var något med min domän som gjorde att websidan helt plötsligt inte gick att komma in på. Nu är vi i alla fall på G igen och nu ska det komma bilder på valparna igen. De är förresten 2 veckor idag!


5 dagar

Ja det har underverken nu blivit. Mamma Raska tar som vanligt hand om de små på bästa vis. De växer även om de är lite olika stora.

20150108_222636


JJ-kullen är här!

Inatt kom de - Raskas och Gandhis efterlängtade valpar.

Det blev dock en lång och tröttande födsel för både Raska och mej. Raska var under nästan hela tisdagen till och från hässjig och ibland även lite orolig.  Hon ville helst ligga i knät hela tiden. Vid 10-tiden bestämde jag att det var dags för Raska att gå i valplådan och jag satte mej i fåtöljen intill.

Inte ovanligt att dräktiga tikar på väg till att valpa bäddar och stökar i valplådan, något som dock inte Raska gjort inför de två tidigare valpningarna.  Det gjorde hon den här gången..... när det inte kommit några valpar till midnatt ringde jag jourhavande veterinär. Vi kom överens om att avvakta ytterligare två timmar..

Kl 01.40 kom första valpen - en tikvalp.  En halvtimme senare kom nästa - också det en tik. Sen tog det stopp. Kl 05.00 ringde jag igen och vi bestämde att jag skulle åka in, så det gjorde jag.

Det blev ett snitt och ut kom 4 pigga, friska småttingar. Totalt blev det alltså 6 valpar, 3 av vart kön. Fram på förmiddagen idag kom vi så hem, ganska trötta både Raska och jag.

Raska är nu lite piggare och har kommit igång att äta så hon repar sig nog snart.

En bild på lilla familjen bjuder jag också på.

 20150107_202722

Inom kort kommer jag att kontakta dej som anmält intresse för valp.  Tyvärr finns det inte valpar till alla intresserade.  En tikvalp kommer att stanna hos oss.


Väntans tider

Lika bra att fortsätta när jag nu ändå sitter här och väntar. Ja vi har ju en ny kull på gång och det är möjligt att den kommer redan inatt. Raska har i alla fall varit lite orolig till och från och tempen har gått ner något. Just nu är hon lugn och vilar sig. Hon vill dock ha sällskap så här sitter jag bredvid valplådan.

Magen är riktigt stor så jag förstår att det är ansträngt. Hon är idag på 61:a dygnet, så de små är nog klara att titta ut nu. Så här såg hon ut imorse

Raskamage

Bädden är inte riktigt dimensionerad för henne men hon har själv valt både plats och stil. Valplådan är lite större.

Ja vi får se när de tittar ut, om det blir inatt eller möjligen imorgon. Snart vet vi både antal och kön. En liten gissningstävling har vi haft på Facebook, men det går även bra att gissa här.

 

.

 


Valpflytt

Jag har ju helt glömt bort att uppdatera.

Som jag tidigare skrivit så fick vi ju ett sent återbud för lille Klipp, som egentligen skulle flyttat samtidigt med brodern Kalle den 23 december. Nu blev det inte så, men vi kände ingen panik över detta.

På juldagen ringde telefonen och det var en tidigare valpköpare som nu var intresserad av Klipp, eller egentligen - det var hans lillebror som var det.

Vi hade ett trevligt samtal och efter utlovande från mej om lite bilder på mail så skulle vi höras igen. Lite senare på kvällen kom det ett nytt samtal och de hade bestämt att de ville komma och titta på Klipp. Eftersom vi var här på Gotland och de i Småland så var det ju inget som kunde ske i en handvändning - trodde jag! Med en pappa som är pilot så var det ju inga problem, bara vädret som skulle kunna lägga hinder.

Annandagen kom med strålande väder, så det lilla privatplanet landade fint på Visby flygplats. Jag hämtade gänget såklart och sen for vi hem, där underverket väntade. Jag tror det blev kärlek vid första ögonkastet

För att göra historien kort - Klipp följde med i planet tillbaka. Så här såg de ut när de flög - en resa som gick alldeles utmärkt för övrigt.

Klipps hemfärd

 

Nu har de dessutom klarat av en lång bilresa från Småland till Boden, där Klipp framöver kommer att bo och senare även jaga. Vi önskar dem lycka till!

 

.

 

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander