Blogginlägg

Änglahund

Ikväll tändes ytterligare en liten stjärna på hundhimmelen då vår lilla ängel fick somna in. Pigg och glad in i det sista men med en traumaskada som inte gick att åtgärda.

DSC08178

 

Vi saknar dej redan lilla hjärtat

.


6-veckorsbilder

Nu ska det äntligen bli lite valpbilder igen. Igårkväll fick jag hjälp att hålla valpar så fotade jag. Min medhjälpare är Marina, som är riktigt duktig att få små motsträviga valpar att uppföra sig riktigt duktigt inför kameran. Håll tillgodo! Nu är det också klart vem som är vem.

Den här gången börjar vi med pojkarna och först ut är storpojken - Eirams Jaktende Jerv, som flyttar till Nordnorge:

 DSC08133   DSC08128DSC08132                 

 

Och här kommer mellanpojken - Eirams Jaros Jaktkompis, som flyttar till Umeå:

DSC08140    DSC08135     DSC08136    

 

Så har vi så lillkillen - Eirams Just Justice, som flyttar till Åre:

DSC08145   DSC08142     DSC08144     

 

Så tar vi flickorna, först stortjejen - Eirams Jaffa Jer Järnet, som stannar i kenneln:

DSC08153  DSC08150  DSC08151       

 

Mellantjejen sist men inte minst - Eirams Jilla Jaga, som flyttar till Norsjö:

DSC08154   DSC08161

 

Om det var vi som började bli trötta eller vad, men det blev bara profilbild stående från ena sidan på mellantiken. Ännu sämre blev det till slut med lilltiken, för hon ville inte stå alls så vi får hålla tillgodo med en bild på henne sittande:

DSC08167 Men hon satt fint!

 

Det är inte lätt att fota små valpar, men vi har gjort ett gott försök i alla fall.

Jag lyckas inte riktigt få bilderna där jag vill, men det ser kanske bättre ut på en större bildskärm än min lilla laptop. 

.


6 veckor

Ikväll har jag återigen haft hjälp av bästa Marina vid fotografering av vilddjuren, men orken tryter just nu för att pussla med bilderna här, men det kommer - jag lovar!


Elithundlista

Ja som du kanske sett så har min avel inriktats på hög jaktlig grund med ändamålsenlig god exteriör. Det har (som jag tycker) gått ganska bra genom åren. Har i stort sett jaktprovspremierade uppfödningar i varje kull, det saknas i någon. På utställningar har det väl också gått hyfsat bra, utan att inriktningen varit speciellt målinriktad på just utställningar. Jag själv åker på någon per år, lite beroende på vad jag har för hundar som är aktuella. Flänger inte land och rike kring så att säga.

Svensk Bretonklubb har upprättat en elithundlista med speciella krav för att få finnas där. Hundarna ska ha visat framfötterna på framförallt jaktprov, med minst 1 pris i öppen klass och på utställning är kravet något snällare - 2 pris enligt gamla bedömningssystemet eller very good enligt nuvarande, erövrat i vuxen ålder. Därtill ska hunden vara röntgad med sämst C samt ägaren vara medlem i klubben.

Otroligt stolt är jag över att det på denna lista finns 7 hundar från kennel Eirams. De kennlar som kommer närmast har 3 stycken. Klicka här så kommer du till listan på klubbens websida.

Jag vill härmed tacka er valpköpare som bidragit till detta fina resultat och ni som inte kommit på listan än - det kommer, fortsätt starta era hundar på jaktprov så kommer öppen-ettan. Utställningsresultatet tror jag inte någon har några problem att uppnå. Höftresultaten håller också inom godkänd nivå, med något undantag.

Svenska Kennelklubben har två utmärkelser som är kopplade till avel och uppfödning. Det ena heter Bruksavelspris som kan tilldelas avelsdjur som lämnat avkommor med arbetsmeriter utifrån rasens arbetsområde (jaktprov för bretons del) och lägst 3 pris/good på utställning. Det andra heter Bruksuppfödarpris och kan tilldelas uppfödare som fött upp hundar med motsvarande arbetsmeriter som Bruksavelspriset (fullständiga statuter/bestämmelser för dessa pris finns på skk.se).

Det finns idag en breton som tilldelats Bruksavelspris och det var Keerens Nicky, stamtik på Kennel Eirams.

Det finns idag en bretonuppfödare som tilldelats Bruksuppfödarpris och om nu inte någon redan gissat det så är svaret - Kennel Eirams.

Jag är oerhört stolt över dessa priser och snart har vi - tillsammans med duktiga valpköpare - premieringar som räcker till ytterligare ett Bruksuppfödarpris. Visst vill ni hjälpa till att uppnå det? Jag vill det i alla fall och ska göra vad jag kan för att det kommer att upprepas.


Drygt 4 veckor....

...har de små redan blivit. Halvtid har passerat alltså.

Nu börjar de leka mer och mer och nu har de också fått tillgång till hela hagen. Det är ändå så att de sover mera än de är vakna än så länge.

Jag har ju utlovat enskilda bilder, men först kommer det några andra:

DSC07763  Närhet

 

DSC07773   Trångt

 

DSC07781   Bus

 

 Och här kommer de en och en...  Vi börjar med flickorna....

 

DSC07792    Lilltjejen

 

DSC07797    Mellantjejen

 

DSC07803    Stortjejen

 

Och så pojkarna....

DSC07808    Lillkillen

 

 DSC07817    Mellankillen

 

DSC07824    Storkillen

 

 Fotografering var tydligen otroligt tröttande, för efter en stund såg det ut såhär

 DSC07826

  

Och lillan hon hade lagt sig för sig själv och riktigt burrat ner sig i mjukfällen

DSC07827

 

Nu blir det nog inga bilder på en vecka, för jag reser till Spanien för att delta på FCI-möte och ska även titta på en massa hundar på jaktproven i Andalusien.

.

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander