Blogginlägg

SKKs Bruksuppfödarpris

Tänk - nu har kenneln fått sitt andra diplom. Helt underbart. Stort tack till er valpköpare som medverkat till detta - utan er går det inte. Jag är evigt tacksam till er som tar era adepter och visar upp dem på jaktproven och ofta med utmärkta resultat. 

 

2021-bruksuppfodarpris

 

De som medverkat till detta pris är Maggan Lundqvist med Ramsa, Jacob Linton med Ninja, Pigge Göransson med Origo, Nisse Sjögren med Micko, Malin och Joakim Fredriksson med Ozma och Jerker Andrén och Annica Hallin med Freke. Sen har jag själv bidragit med Raska, Herta, Jaffa och Mocca.

Förra gången kenneln tilldelades priset var 2013.

2013-bruksuppfodarpris

Den gången var det Börje Lindeblad med Zappo, Annika Stenberg med Willy, Marcus Andersson med "Conny", Jarmo Rahkolin med Triss, Nisse Sjögren med Sune och Ulrika Hård af Segerstad med Netto som tillsammans med Gunnar och Tindra och jag med Yrsa, Wimsa och Unni som fixade detta. Vi var första bretonkenneln som lyckades med detta.

Otroligt stolt då och inte ett dugg mindre stolt idag.

Dessutom så tilldelades vår stamtik Keerens Nicky SKKs Bruksavelspris 2008. Hon var första breton som lyckades med denna bedrift.

2008_bruksavelspris

Såklart är jag superstolt även för detta. De hundar som var med i detta pris var de tidigare nämnda Wimsa, Tindra, Unni, Willy, "Conny" och Triss samt Wilma och Ralf Andersson.

Nicky fick alltså priset med 7 avkommor och 26 poäng. En tik får ha max 8 avkommor och minimum 25 poäng.

 

 


Gott Nytt år 2021

Ja vi hoppas nu verkligen att detta år blir ett gott år, för 2020 vill vi ju inte ha upprepat precis. Ja visst finns det glädjeämnen under 2020 också. Gilda fick sin första valpkull på våren, CC-kullen, och de verkar arta sig mycket väl. Ser fram emot att få se dem på prov och utställningar under 2021.

Ja några utställningar har det inte blivit under 2020, de har ställts in allt eftersom pandemin har fortsatt, men jaktprov har vi ju kunna genomföra ialla fall och några Eirams-hundar har det ju gått fint för. E Enastående Edea har fått sin första premiering i unghundsklass och E Frekke Freke har lyckats i sin fortsättning i öppen klass med ett fint 2:a pris, som tydligen var på gränsen till ettan. Den kommer! Glädjande att ni visar upp era hundar på prov och hoppas att fler tar steget 2021.

Det som värmer matte-hjärtat riktigt gott är ju såklart Hertas jaktprovschampionat under hösten. Nu väntar vi på att hon ska börja löpa för då är parning planerad för hennes andra valpkull. Det verkar dock vänta på sig - men den som väntar på något gott väntar aldrig förgäves sägs det.

Här är det annars mest vått och grått, men i morse så fick vi faktiskt se solen en stund och det var lätt frost på marken.

Jag har skrivit det förr men inte riktigt lyckats, så jag gör ett nytt försök att lova att jag ska bli lite flitigare här på bloggen. Hittar du inget här så finns det kanske något på Facebook, så kolla där också-

 

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander