Blogginlägg

Nu är de här - AA-kullen

Ja efter en viss väntan så kom de äntligen - Hertas andra och Eirams 26:e kull.

 

Ja jag är ju lite avig så jag ville inte göra som alla andra som följer alfabetet och börjar på A. Å, Ä och Ö är ju ganska svåra bokstäver så därför valde jag att börja på Z och tyvärr blev det bara en valp i den kullen och han fick därför heta Zingel-Zappo.

 

Herta nedkom med 5 hanhundar denna gång. Två vit/svarta där båda är svanslösa, ja en har en liten stump iallafall. De föddes först och därefter kom det tre vit/bruna och alla med svans. Jag satt ju och hoppades på en tik, men tyvärr blev det inte nån denna gång. Om någon av valparna kommer att bli tricolorer vet vi i nuläget inte, men mamma Herta visade inte sina tantecken förrän hon var 4 veckor. 

1 dygn

AA-kullen ett dygn gamla

 

Lite kul var det ju att kullen föddes på pappa Nuggets 4-årsdag och dagen före syskonens 2-årsdag. Vi säger alltså grattis till DD-kullen idag också.


BB-kullen är här!

Igår kom Gildas valpar - det som kommer att bli Eirams BB-kull, alltså ska valparna ha två namn på bokstaven B. 

De var egentligen beräknade till måndag men kom nu på 60:e dygnet. När jag kollade tillbaka så föddes hennes kull i fjol också på 60:e dygnet, så hon håller sin linje.

 

Det blev 5 hanhundar och två tikar. Det var även en 8:e valp, som tyvärr var döfödd - även det en hane, vit/orange med svans.

De vi har i valplådan är två vit/orange hanar, en med och en utan svans. En vit/orange tik med svans. Den andra tiken är alltså vit/svart och är svanslös. Resterande hanhundar är vit/svarta, varav en har svans och två är svanslösa.

Om jag räknar med den icke levande valpen så var det alltså 50/50 på både färger och svanslängder.

 

Gilda hade en mycket enkel valpning och tar nu hand om sina små med stor omsorg.

 

196789765_522495902448223_4078069027773915875_n

Här är de små samlade medan jag städade valplådan

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander