Blogginlägg

Kennelträff 2023

 

I och med att det kommer smått i huset så är jag inte helt fri att ordna den årliga kennelveckan. Dock har några hört av sig och vill gärna komma, så jag tänker mej en light-version i år. Några halvdagar.

 

Jag ska kolla upp lite och kommer att uppdatera detta inlägg med vilka dagar jag tänkt mej.

 

Hör gärna av dej om du är intresserad av att komma.


Det närmar sig....

 

Nu är det ca en vecka kvar tills Hertas småtassar kommer att titta ut. Magen är stor, men hon är pigg och går gärna med på promenaderna tillsammans med Jaffa o Gilda.


På Facebook igen!

 

Nu har Facebook insett att jag inte är någon annan än jag, men mitt tidigare konto får jag inte tillbaka tyvärr. Jag har alltså därför skapat ett nytt konto, så om vi tidigare varit vänner på FB och jag inte sänt någon vänförfrågan till dej så är det inte för att jag inte vill vara vän med dej där i fortsättningen, utan det är nog mera att jag inte kommer ihåg alla er.

 

Så skicka en vänförfrågan till mej istället så blir vi återigen FB-vänner.


Herta dräktig!

 

I och med att mitt fb-konto stängts så har ju den fina annonsen (som gjorts av Sara) också försvunnit. Här kommer den:

 

Valpar 2023

 

Rätt snygg - eller hur?

Hur som helst, jag är fullständigt säker på att det blir valpar och de kommer i början av april.

Jag började mäta Hertas midjemått vid 3 veckor och då var det 49 cm, v 4 så hade det endast ökat till 50 cm. V 5 så var det 54 cm men nu börjar det hända saker för v 6 så hade det ökat till 63 cm. På måndag mäter jag igen  . Då blir det även en ny bild på henne här.

 

Mera info om denna kommande kull hittar du under "Valpplaner".

 


Kapat facebook-konto

Jag har tyvärr blivit kapad/hackad på Facebook, så det går inte att nå mej varken där eller på Messenger.

Facebook icon PNG

Här går det självklart att kontakta mej och såklart även via telefon, sms och mail.

Jag försökte igårkväll att lägga upp ett nytt Facebook-konto med allt vad det innebär, men även det kontot har stängts av FB. De anger att jag brutit mot deras community-regler, men vilken/vilka får jag inte veta.

Jag vet inte om jag lyckas få till det framöver, det lär visa sig. Jag VET att JAG inte gjort något fel, men det har säkert den som snott mitt konto gjort.


Massor av positivt som hänt 2022

Jag har ju varit så ruskigt dålig på att uppdatera hemsidan och då har jag ju bland annat inte berättat om en massa positiva saker som hänt under året som gått. Nu kommer det bara lite grann här och jag kommer nog att uppdatera detta inlägg när minnet ger mej mera info  .

Det största är ju såklart att uppfödningen begåvats med ytterligare en champion och denna gång är det inte någon av mina egna. Nej det är tjusige Eirams Frekke Freke som blivit utställningschampion i och med att han fick sitt 1:a pris i öppen klass på jaktprov. Utställningar har han varit framgångsrik på både i Sverige och Danmark (jag kommer att komplettera med mera info inom kort, timman börjar bli sen nu....). Nu har han och hans underbara familj precis landat i England för att imorgon den 9 mars som första svenskfödda breton ställas ut på världens största hundutställning - Crufts i Birmingham. Det känns otroligt stort och spännande för mej som uppfödare såklart.

Freke2019

Eirams Frekke Freke

Under hösten så har även Eirams Bedårande Bixie gjort sina första jaktprovsstarter. Första dagen jobbade hon jättefint, men till slut så blev det lite för mycket för den orutinerade unga tiken med en stor mängd fasaner i en solrosodling, så det blev lite för många fasaner i luften utan stånd. Jag tror inte att det var medvetna stötar - mera att hon inte klarade situationen. 

Med en dags vila så var det dags för nytt prov igen. Denna dag var hon riktigt lysande. Fick jobba länge innan hon kom för fågel, men hon jobbade superfint (det var lite problem för övriga startande också att få fågelsituationer). Hon gjorde mot slutet av dagen ett superfint jobb på en stor rapphönskull, som kort innan varit på vingarna för annan hund. Tyvärr har vi inte lyckats riktigt med apportarbetet innan provet, så jag valde att avstå apporten (vilket man kan göra för en unghundsbreton) och det betydde att hon inte kunde tilldelas sitt egentligen välförtjänta förstapris. Ett andrapris blev det alltså, men det var jag såklart supernöjd med. Hon hade ju jobbat så fint.

331130987_1263856491193367_265140630302877566_n

Eirams Bedårande Bixie - och jag

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander