Blogginlägg

Årets kennelvecka

 

Ja vecka är ju att överdriva för i år blir det en lightversion på tre halvdagar, beroende på att det är småtassar i huset och deras mamma behöver ju ha rastning och tillsyn under dagen.

 

Idag var iallafall första dagen och det är inte bara light i antal dagar, även antalet deltagare är light i år. Idag var vi tre tappra själar med taggade hundar. Tyvärr har vi idag inte lika fint väder som det annars varit sedan påsk. Idag mulet och ganska kraftig vind. Vi hade iallafall några fågelsituationer men inget som fastnade på bild dock.

 

Ny dag och ny mark imorgon så får vi se vilket utfall vi får då.


Nu är de här!

 

Valparna efter Trico och Herta föddes den 5 april och då var det även min födelsedag. Jättefin present till mej alltså  . Förlossningen gick bra, fast jag trodde först att det var klart efter att 5:e valpen fötts, så jag gick till sängs, men vid 0330 var det dags för mej att gå på toa och då upptäckte jag att hon fått ytterligare en valp!

1 dag

Här är vi en dag gamla bara

 

Det blev tyvärr en något ojämn fördelning mellan könen - 5 hannar och endast en tik. Samtliga valpar är trefärgade svarta och två hannar har svans, medan resten är stubbsvansade. Tiken kommer att stanna här hos mej och i nuläget finns det någon otingad hanhund, så om du känner dej sugen på en fin Herta-son så är det bara att höra av sig. Kontaktuppgifter hittar du här på websidan.

 

6 dagar

Nu har vi blivit 6 dagar och har vuxit en hel del

 

Som jag tidigare skrivit om så är ju Herta bärare av den icke önskvärda diluted-genen, vilken dock inte påverkar varken henne eller hennes avkommor i denna kull på något vis. Samtliga valpar kommer att vara DNA-testade innan leverans. Det finns även en annan icke önskvärd gen inom rasen, den som ger färgen sobel. Ingen av dessa valpar bär på den genen, då de är trefärgade. Sobel ligger nämligen på samma gen och därmed kan de inte vara bärare av den genen.

 

Fler bilder kommer efterhand - jag lovar!

 

 

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander