Blogginlägg

12 veckor

 

Ja så fort tiden går, nu är valparna redan 12 veckor och det var således dags för vaccination idag. Gick såklart smärtfritt med alla, även om valparna inte förstod detta med att ha ett koppel på sig  . Bor man på landet har man sällan något koppel som valp.

 

Vi försökte oss även på att fota valparna också, vilket ju inte är så lätt när jag inte tränar dem att stå på bord.

Det har nu också blivit klart att Hunter och Hero kommer att få nya jägarhem - i Finland.

 

Så var det bilder ja:

Hunter230628

Eirams Hunter Tri

 

Hero230628

Eirams Hero Tri

 

Hasso230628

Eirams Hasso Tri

 

Halla230628

Eirams Halla Tri

 

 


Fina vänstervarvsframgångar

 

Ja det är inte jag om varit iväg och vänstervarvat, men Jerker och Freke har varit två resor till Danmark med superfina resultat.

Först var de där den 11 juni för domare Poul V Nielsen. Bästa hanhund och BIM blev resultatet. Det var lite väl störande för Freke att det precis innan varit en höglöpande tik i ringen.....

 

Den 18 juni var det så dags igen. Denna gång Dansk Bretonklubbs jubileumsutställning. Klubben firar 60 år 2023. (Tänk - jag var närvarande vid deras 25-årsjubileum, oj vad tiden går, och även ett par tillfällen efter det).

Denna gång hade DBK bjudit in den franske domaren Pascal Garand. Nu gick det hela vägen - Bäst i Rasen. 

 

Det var samma hundar som möttes om BIR:et båda utställningarna. Tiken heter Lyngroden's Pia.

 

Kennelmamman är såklart omåttligt stolt över framgångarna för Freke och Jerker. Nya mål på gång har jag hört.....


Nya bilder

 

De tre pojkarna är ännu kvar och väntar på sina blivande jägarhem. Jag förstår inte hur det kan vara att det är så många besök här på hemsidan - men ingen som kontaktar mej. Är det bara nyfikna som är här?

Hur som helst - det är inte så lätt att fota dem små liven eftersom jag ännu bara använt telefonens kamera. 

 

Hunter230619

Här har vi Hunter, en pigg och glad pojk som synes född med lång svans

 

Hasso230619

Och här har vi Hasso, framåt och glad pojk och som synes född utan svans

 

Hero230619

Och sist men inte minst - Hero. Såklart är även han en pigg och glad pojk och även han är född utan svans

 

Jag hoppas att höra av dej snart - du som är här inne och kollar 

 

 


Hereditärt fria avkommor

 

Efter att jag nu fått svar på Gildas DNA-prov så konstaterar jag att hennes BB-kull är hereditärt fria från dilutedgenen i och med att både far och mor till kullen är konstaterat genetiskt fria från genen via DNA-prov. De behöver alltså inte DNA-testas innan ev avel.

 

210617

BB-kullen


Europa Winner 2023

 

Jag måste tyvärr ta på mej skämsmössan. Självklart skulle jag ju även här lyfta fram alla fina resultat Eirams Frekke Freke och hans familj presterat.

De har fört fram honom till Svenskt och Danskt Utställningschampionat och som de insatta vet så är det inget man blir i en handvändning och det räcker definitivt inte att "bara vänstervarva". Nejdå - ett förstapris i öppen klass på jaktprov krävs också. Allt har de fått till - kennelmamman är mäkta stolt.

Freke var också kvalificerad till att delta på Crufts i Birmingham - en av världens största hundutställningar. Hans underbara familj satsade på detta och åkte till England i mars i år. Det blev inte topplacering där, men många lovord från rasfolk och rasdomare vid ringside blev det.

Freke Crufts_230309

 

Det senaste i utställningsväg för Freke var att de for till Europavinnarutställningen i Herning, Danmark nyligen. Tre dagars internationella utställningar där Freke ställdes på de två första. Och såååå bra det gick!

Freke 230519

Dag 1 var det Agria Cup och Freke blev där BIR. Domare Martin Johansson, Sverige.

 

Dag 2 var det EuropaWinner-23 och även då gick det superbra - BIR IGEN!!! Och EUW-23 Domare Wenche Eikeseth, Norge

Freke 230520

 

Det sägs att det troligen blir nån tur till Norge framöver - nya championat hägrar! Men närmast nu så ska Freke lära känna sin brorson Eirams Haki Tri, som vi hoppas kommer att gå i farbrors fotspår.

 

Till hösten blir det nya jaktprov med målsättning att få det finaste championatet. Kennelmamman håller alla tummar och tår och önskar lycka till på Dianas stigar till både Freke och Haki.

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander