Blogginlägg

Hat Trick, Storslam.....

 

...eller vad ska man kalla det?

 

Snygge Eirams Frekke Freke har nämligen vänstervarvat igen! Och så han gjort det....

 

Det var tredagars utställning i Sandefjord i Norge dit de for för att förhoppningsvis få några nya championtitlar - och det blev det med besked!!!

 

Dag 1 var internationell och Norsk Vinnarutställning 2023 där Freke blev BIR, blev NO UCh NO V-23 fick CACIB och blev därmed även C.I.E och utplockad bland 6 hundar i gruppfinalen, men inte placerad. Vi var superlyckliga både jag och Frekes fina familj.

Freke230707

Norsk Vinnarutställning 2023

 

Dag 2 var så Nordic Show och vad hände väl där - jo återigen BIR, med NordicCert och därmed även Nordic Show Champion och ytterligare en vinnartitel till bagaget - NordicWinner-23. I den avslutande gruppfinalen blev han återigen utplockad och placerades som nr 2!!!! Om vi var glada på fredagen så var vi ännu gladare på lördagen  .

Freke230708

Nordic Winner 2023

 

Så var det då dags för sista utställningsdagen. Det var supervarmt alla tre dagarna och det krävs en hel del av en hund att hålla ihop under tre utställningsdagar, även om tiden inne i ringen inte är så långvarig så tar all väntan också på krafterna, speciellt när det är varmt.

Söndagens utställning var Jubileumsutställning. Norsk Kennelklubb firar nämligen 125 år i år. Förutom de utmärkelser Freke fått de två tidigare dagarna så fick han även Jubileumscert då, vilket skulle betyda att om han fick ett sådant cert även tredje dagen så skulle han tilldelas ett speciellt för i år infört Norsk JubileumsChampionat. Och visst fick han det. Han slog återigen till med ett BIR och i gruppfinalen gick det om möjligt ännu bättre - de går och vinner gruppen!!!!! Att inte taket lyfte här hemma där jag satt framför datorn och följde allt via livestream. Vilka hjältar ni är Freke och Jerker - jag är så superstolt över er.

 

Freke230709

Norsk Jubileumsutställning 2023

 

Jag följde som sagt via livestream och denna bild fotade jag från bildskärmen i BIS-finalen, där det tyvärr inte blev någon placering - men vad gör väl det. Ni var inne och visade er så snyggt och gjorde därmed jättefin reklam för vår underbara ras.

 

Freke BIG-1230709

 BIS-finalen Sandefjord 2023

 

Nu håller vi tummarna för att höstens jakt- och jaktprovssäsong blir lika lyckad som sommarens utställningssäsong blivit.


Nu är det bara en kvar....

 

...alltså har två valpar flyttat.

 

Först flyttade Hero. Jag och Hero reste till Nynäshamn där han träffade sin nya familj. De har sedan rest med ytterligare en färja till Åbo och Hero är alltså numera boende i Finland.

Hero230711

Hero med sin nya familj på Finlandsfärjan

 

Ett par dagar senare reste Hunter och jag till Nynäshamn, där han fick träffa sin nya familj. Även här är det en finsk familj som valt sin nya jaktkamrat från Kennel Eirams och det glädjer mej såklart. De reste sedan vidare till Umeå för färjeöverresa till Vasa.

Hunter o Janne230714

Hunter och hans nye husse på Finlandsfärjan

 

Ja det betyder att det är två valpar kvar här hemma och en av dem är alltså fortfarande till salu. Det är Hasso och dyker det inte upp någon lämplig intressent så blir han helt enkelt kvar här hemma hos mej och syster Halla samt de övriga vuxna. Jag vet att det finns två lämpliga kandidater, men som av olika anledningar ännu inte kunnat bestämma sig.

Hasso230715

Det här är Hasso!

 

Nu börjar alltså träningen av Halla på riktigt. Hon är pigg och glad, hörsam, apporteringsvillig och simmar mer än gärna så det ska bli så roligt. Självklart kommer även Hasso att tränas fram tills han flyttar till eget hem.

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander