Blogginlägg

Duktiga valpar!

Vår JJ-kull blev 5 månader i söndags. Jag får löpande rapporter från de små och glädjande sådana dessutom. Vår egen Jaffa har redan visat att ståndanlagen finns där, då hon självständigt funnit fågel på våra små promenader. Ja jag vet - hundar får inte löpa lösa i naturen så här års, men det gör hon inte heller, för en valp går inte över speciellt stora områden. Vi har fältfågel alldeles runt omkring oss och det har hänt att hon hittat någon av dem och då visat att hon verkligen kan stå. Hon har ännu (peppar peppar) inte försökt förfölja någon fågel och så hoppas jag ju såklart att det fortsätter.

Även några av de andra valparna har rapporterats att de visat fina ståndanlag redan.

Några bilder har jag också fått.

Jilla Jilla Jaga, som bor i Norsjö

Jaros Jaros Jaktkompis som bor i Umeå

JusticeJust Justice som bor i Åre

Jerv Jaktende Jerv som bor i Kirkenes i Nordnorge

Jaffa och så Jaffa Jer Järnet, som ju bor kvar hos oss

 

Även de två valparna från Svärtas första kull växer och artar sig väl.

Kalle Kalle Kula som bor i Ekshärad

Kvick och Kvicke Klipp som bor i Boden.

 

Förhoppningsvis så kommer det småsyskon till Kalle och Kvick om sådär två veckor.

.


Så mycket som hänt.....

...sedan jag sist var här inne och skrev. Varför ska det vara så svårt att ta sig en liten stund och skriva????

Vet knappt vart jag ska börja.

 

Valpkullarna

Alla valparna har i alla fall flyttat nu, förutom lilla Jaffa då som ju ska stanna hos oss. De är snart 4 månader gamla - så fort tiden går. Kalle och Kvick från förra kullen har nu redan passerat 6 månader.

Jaffa och jag har nu börjat på valpkurs och hon är anmäld till sin första valputställning i maj.

 

Kennelveckan

Från påsk och veckan därefter genomförde vi vår årliga kennelträff. Visst hade vi kunnat vara flera, men det kom deltagare från Skåne, Norge, Värmland, Västerbotten och Stockholm. Alla deltog inte hela tiden, men så trevligt vi hade!

Av någon konstig anledning så hörsammade inte de som har närmast inbjudan, vilket betydde att det bara var våra egna gotlandshundar som deltog. Ja, just det - vi hade med en gotlandsboende bracco en dag också.

Det som var mest glädjande var att samtliga hundar (förutom lille Kalle och braccon) kom i fågel och dessutom i stånd också. Tror nog Maggan var gladast att Happy äntligen lyckades hitta fågel och STOD! 

Vi gick på fyra olika marker och det var gott om parhöns i samtliga områden. Ingen av markerna har någon utsatt fågel, vilket ju är extra glädjande att de viltfödda fåglarna överlevt vintern och nu är redo att producera nya. En del fasaner hittades också.

Tyvärr koncentrerade vi oss mest på hundarna och mindre på fotografering.

 

Nya valpar

Ja så har Svärta och jag varit iväg på kärlekssemester också - jag fick semester och Svärta fick kärlek :-). Nu hoppas vis såklart på att det ska bli valpar veckan efter midsommar. Sidan med valpplaner kommer att uppdateras med mera info om hennes kavaljer.

 

Även hussen hoppas få valp inom kort. Efter att vi miste Atle har sökandet efter en ny rävhund pågått. Nu står han i kö på två intressanta kullar, så det är bara att hålla tummarna för att det ska bli valp till honom också.


Kennelträff

Alla Eirams-hundägare - du har väl inte missat att vi har kennelträff vecka 15! Jag hoppas få se många av er här på ön då. Du får gärna höra av dej omgående om ditt önskade deltagande, några har redan gjort det och behöver såklart inte göra det igen.

Det ser dessutom mycket lovande ut i år. Våra hundar har hittat många parhöns på olika terrängavsnitt vid olika tillfällen, så vi hoppas att det består tills ni kommer.

Här ett par bilder från gårdagens inventering - Tindra och Raska samarbetar!

Raska-Tindra 150315

Raska i liggande stånd med Tindra som sekunderar

Tindra-Raska 150315

Här är det omvänt - Tindra står och Raska sekunderar. En härlig egenskap de har våra duktiga tikar!

 

I övrigt så är det bara två valpar kvar nu. Jaffa och Justice härjar kring både ute och inne och verkar inte sakna sina avflyttade syskon nämnvärt. Såklart skulle jag lagt upp fler bilder på de små här men hoppas ännu att så ska ske. Hav tålamod!

Först att flytta var Jaros och därefter åkte Jilla. I veckan som gick reste så Jerv norrut och alla har klarat sina resor lysande och trivs bra i sina nya hem.

Justice kommer att vara kvar hos oss enligt avtal tills efter påsk. Jaffa kommer att stanna och ska förhoppningsvis bli en duktig jakthund och gärna också en duglig avelstik. Allt får framtiden utvisa.

.


Änglahund

Ikväll tändes ytterligare en liten stjärna på hundhimmelen då vår lilla ängel fick somna in. Pigg och glad in i det sista men med en traumaskada som inte gick att åtgärda.

DSC08178

 

Vi saknar dej redan lilla hjärtat

.


6-veckorsbilder

Nu ska det äntligen bli lite valpbilder igen. Igårkväll fick jag hjälp att hålla valpar så fotade jag. Min medhjälpare är Marina, som är riktigt duktig att få små motsträviga valpar att uppföra sig riktigt duktigt inför kameran. Håll tillgodo! Nu är det också klart vem som är vem.

Den här gången börjar vi med pojkarna och först ut är storpojken - Eirams Jaktende Jerv, som flyttar till Nordnorge:

 DSC08133   DSC08128DSC08132                 

 

Och här kommer mellanpojken - Eirams Jaros Jaktkompis, som flyttar till Umeå:

DSC08140    DSC08135     DSC08136    

 

Så har vi så lillkillen - Eirams Just Justice, som flyttar till Åre:

DSC08145   DSC08142     DSC08144     

 

Så tar vi flickorna, först stortjejen - Eirams Jaffa Jer Järnet, som stannar i kenneln:

DSC08153  DSC08150  DSC08151       

 

Mellantjejen sist men inte minst - Eirams Jilla Jaga, som flyttar till Norsjö:

DSC08154   DSC08161

 

Om det var vi som började bli trötta eller vad, men det blev bara profilbild stående från ena sidan på mellantiken. Ännu sämre blev det till slut med lilltiken, för hon ville inte stå alls så vi får hålla tillgodo med en bild på henne sittande:

DSC08167 Men hon satt fint!

 

Det är inte lätt att fota små valpar, men vi har gjort ett gott försök i alla fall.

Jag lyckas inte riktigt få bilderna där jag vill, men det ser kanske bättre ut på en större bildskärm än min lilla laptop. 

.


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander