Blogginlägg

Debuten avklarad

 

Ja det gäller alltså Hallas debut i vänstervarv, som var på Gotlands KKs inofficiella utställning den 8 oktober. Hon var självklart ensam valp i rasen, men det betyder ju inget egentligen. Hon tilldelades iallafall ett hederspris med fin kritik. Dock har vi en ordentlig hemläxa med oss och det är det där med att kunna springa lugnt och fint tillsammans med matte. Det har inte Halla fått klart för sig än - trots träning.... Jaja, det ordnar sig nog  .

6 mån


Hat Trick, Storslam.....

 

...eller vad ska man kalla det?

 

Snygge Eirams Frekke Freke har nämligen vänstervarvat igen! Och så han gjort det....

 

Det var tredagars utställning i Sandefjord i Norge dit de for för att förhoppningsvis få några nya championtitlar - och det blev det med besked!!!

 

Dag 1 var internationell och Norsk Vinnarutställning 2023 där Freke blev BIR, blev NO UCh NO V-23 fick CACIB och blev därmed även C.I.E och utplockad bland 6 hundar i gruppfinalen, men inte placerad. Vi var superlyckliga både jag och Frekes fina familj.

Freke230707

Norsk Vinnarutställning 2023

 

Dag 2 var så Nordic Show och vad hände väl där - jo återigen BIR, med NordicCert och därmed även Nordic Show Champion och ytterligare en vinnartitel till bagaget - NordicWinner-23. I den avslutande gruppfinalen blev han återigen utplockad och placerades som nr 2!!!! Om vi var glada på fredagen så var vi ännu gladare på lördagen  .

Freke230708

Nordic Winner 2023

 

Så var det då dags för sista utställningsdagen. Det var supervarmt alla tre dagarna och det krävs en hel del av en hund att hålla ihop under tre utställningsdagar, även om tiden inne i ringen inte är så långvarig så tar all väntan också på krafterna, speciellt när det är varmt.

Söndagens utställning var Jubileumsutställning. Norsk Kennelklubb firar nämligen 125 år i år. Förutom de utmärkelser Freke fått de två tidigare dagarna så fick han även Jubileumscert då, vilket skulle betyda att om han fick ett sådant cert även tredje dagen så skulle han tilldelas ett speciellt för i år infört Norsk JubileumsChampionat. Och visst fick han det. Han slog återigen till med ett BIR och i gruppfinalen gick det om möjligt ännu bättre - de går och vinner gruppen!!!!! Att inte taket lyfte här hemma där jag satt framför datorn och följde allt via livestream. Vilka hjältar ni är Freke och Jerker - jag är så superstolt över er.

 

Freke230709

Norsk Jubileumsutställning 2023

 

Jag följde som sagt via livestream och denna bild fotade jag från bildskärmen i BIS-finalen, där det tyvärr inte blev någon placering - men vad gör väl det. Ni var inne och visade er så snyggt och gjorde därmed jättefin reklam för vår underbara ras.

 

Freke BIG-1230709

 BIS-finalen Sandefjord 2023

 

Nu håller vi tummarna för att höstens jakt- och jaktprovssäsong blir lika lyckad som sommarens utställningssäsong blivit.


Europa Winner 2023

 

Jag måste tyvärr ta på mej skämsmössan. Självklart skulle jag ju även här lyfta fram alla fina resultat Eirams Frekke Freke och hans familj presterat.

De har fört fram honom till Svenskt och Danskt Utställningschampionat och som de insatta vet så är det inget man blir i en handvändning och det räcker definitivt inte att "bara vänstervarva". Nejdå - ett förstapris i öppen klass på jaktprov krävs också. Allt har de fått till - kennelmamman är mäkta stolt.

Freke var också kvalificerad till att delta på Crufts i Birmingham - en av världens största hundutställningar. Hans underbara familj satsade på detta och åkte till England i mars i år. Det blev inte topplacering där, men många lovord från rasfolk och rasdomare vid ringside blev det.

Freke Crufts_230309

 

Det senaste i utställningsväg för Freke var att de for till Europavinnarutställningen i Herning, Danmark nyligen. Tre dagars internationella utställningar där Freke ställdes på de två första. Och såååå bra det gick!

Freke 230519

Dag 1 var det Agria Cup och Freke blev där BIR. Domare Martin Johansson, Sverige.

 

Dag 2 var det EuropaWinner-23 och även då gick det superbra - BIR IGEN!!! Och EUW-23 Domare Wenche Eikeseth, Norge

Freke 230520

 

Det sägs att det troligen blir nån tur till Norge framöver - nya championat hägrar! Men närmast nu så ska Freke lära känna sin brorson Eirams Haki Tri, som vi hoppas kommer att gå i farbrors fotspår.

 

Till hösten blir det nya jaktprov med målsättning att få det finaste championatet. Kennelmamman håller alla tummar och tår och önskar lycka till på Dianas stigar till både Freke och Haki.


Inställt kennelläger

Ja tyvärr verkar det som att även 2021 kommer att bli ett konstigt år. Jag hade ju hoppats att få se många av er till årets kennelträff, åtminstone er med unghundar i första hand (ja jag vill gärna träffa er andra också såklart), men som ni troligen redan förstått så måste jag tyvärr ställa in även i år.  

Smittläget är allt för högt runt om i landet och här på Gotland så har sjukvården återigen fått gå upp i stabsläge. Vi har ju extra speciella förhållanden kring sjukvården här på Gotland. Den är ju i första hand anpassad för den inhemska befolkningen och i normalläge räcker det även till för de tillresta. Så vågar man inte riktigt planera för i en pandemi.  

Jag är återigen orolig för hur läget kommer att bli över påsken - en av de stora resehelgerna för främst de som har fritidsboende på ön. Destination Gotland har känt av trycket och har t.o.m. satt in en extra färja för att tillmötesgå alla som vill resa hit – dock så kör de fortfarande med max 50 % bokningsbara platser. Allt för att överresan ska bli så smittsäker som det kan vara möjligt. 

Som sagt – jag vill egentligen inget annat än att träffa er och få se era hundar och då också få komma med tips och råd. Det är dock inte möjligt att anordna i den omfattning jag helst vill. Men – OM någon nu ändå tänkt sig att ta sig till Gotland för lite semester före 15 april så finns jag såklart tillgänglig och vi kan ta nån sväng i markerna tillsammans. 

Själv känner jag ännu inte något stort resesug så länge pandemin pågår. Gunnar har fått sina två vaccinationer, men jag fick tyvärr inte hänga på. Jag har tikar som kommer i löp nu i närtid och som är tilltänkta att paras, men mina avelstankar får vila lite till. Det kommer förhoppningsvis en tid då jag kommer att kunna resa iväg till de hanhundar som jag spanat in. 

 

Jag hoppas att vi får andra möjligheter att ses. Jag hoppas verkligen att bretonklubbens jubileumshelg 30 juli - 1 augusti med officiell utställning som avslutning där vi får tyska bretonuppfödaren Anne Eissing som domare kommer att kunna genomföras och självklart vill jag se så många Eirams-hundar som bara är möjligt den helgen.

Jag spånar på att försöka göra några små enkla filmer med tips och råd till er, som kommer att publiceras i vår FB-grupp. Det rör bl.a. hur man trimmar bort överflödig päls på våra pälsklingar. Vissa individer, främst de svarta eller bruna, har en tendens att få lite för mycket päls på huvudet. Mina två Gilda och Herta har just nu lite för mycket och de kommer att få visa hur man tar bort och hur mycket som tas bort. De orange-färgade hundarna har sällan samman tillväxt. Lite träningstips kommer det också att bli. Jag är en glad amatör på filmfronten, så ni får ta det för vad det blir.


Fina jaktprovsresultat

Den 17 oktober startade kennelmamman J Eirams Heta Herta i öppen klass på SWeiKs jaktprov hemma på Gotland. Det gick superfint för hon fick 1 pris. Hon fick därför starta i elitklass på de två dagarnas följande prov, men lyckades tyvärr inte hela vägen där. Kennelmamman är dock mycket stolt och det betyder att Herta kommer att stå för championat på nästa utställning, vilken troligen blir Stockholm Hundmässa i december.

Marie-o-Herta

 

En vecka senare, den 26 oktober lyckades det äntligen riktigt bra för Eirams Frekke Freke, då han vid jaktprov i Skåne gick till ett fint 1:a pris i unghundsklass. Freke har gjort ett antal starter i höst där han fått mycket fin kritik från de domare han startat för, men har haft stolpe ut flera gånger. Nu äntligen gick det stolpe in! Såå glad för Jerker och Annicas skull, ni har jobbat så fint med honom. Det betyder att Freke på nästa utställning kommer att ställas i jaktklass och därmed har chans på certifikat. Troligen blir det på Stockholm Hundmässa i december.

Freke 18 mån 


 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander