Blogginlägg

Hat Trick, Storslam.....

 

...eller vad ska man kalla det?

 

Snygge Eirams Frekke Freke har nämligen vänstervarvat igen! Och så han gjort det....

 

Det var tredagars utställning i Sandefjord i Norge dit de for för att förhoppningsvis få några nya championtitlar - och det blev det med besked!!!

 

Dag 1 var internationell och Norsk Vinnarutställning 2023 där Freke blev BIR, blev NO UCh NO V-23 fick CACIB och blev därmed även C.I.E och utplockad bland 6 hundar i gruppfinalen, men inte placerad. Vi var superlyckliga både jag och Frekes fina familj.

Freke230707

Norsk Vinnarutställning 2023

 

Dag 2 var så Nordic Show och vad hände väl där - jo återigen BIR, med NordicCert och därmed även Nordic Show Champion och ytterligare en vinnartitel till bagaget - NordicWinner-23. I den avslutande gruppfinalen blev han återigen utplockad och placerades som nr 2!!!! Om vi var glada på fredagen så var vi ännu gladare på lördagen  .

Freke230708

Nordic Winner 2023

 

Så var det då dags för sista utställningsdagen. Det var supervarmt alla tre dagarna och det krävs en hel del av en hund att hålla ihop under tre utställningsdagar, även om tiden inne i ringen inte är så långvarig så tar all väntan också på krafterna, speciellt när det är varmt.

Söndagens utställning var Jubileumsutställning. Norsk Kennelklubb firar nämligen 125 år i år. Förutom de utmärkelser Freke fått de två tidigare dagarna så fick han även Jubileumscert då, vilket skulle betyda att om han fick ett sådant cert även tredje dagen så skulle han tilldelas ett speciellt för i år infört Norsk JubileumsChampionat. Och visst fick han det. Han slog återigen till med ett BIR och i gruppfinalen gick det om möjligt ännu bättre - de går och vinner gruppen!!!!! Att inte taket lyfte här hemma där jag satt framför datorn och följde allt via livestream. Vilka hjältar ni är Freke och Jerker - jag är så superstolt över er.

 

Freke230709

Norsk Jubileumsutställning 2023

 

Jag följde som sagt via livestream och denna bild fotade jag från bildskärmen i BIS-finalen, där det tyvärr inte blev någon placering - men vad gör väl det. Ni var inne och visade er så snyggt och gjorde därmed jättefin reklam för vår underbara ras.

 

Freke BIG-1230709

 BIS-finalen Sandefjord 2023

 

Nu håller vi tummarna för att höstens jakt- och jaktprovssäsong blir lika lyckad som sommarens utställningssäsong blivit.


Europa Winner 2023

 

Jag måste tyvärr ta på mej skämsmössan. Självklart skulle jag ju även här lyfta fram alla fina resultat Eirams Frekke Freke och hans familj presterat.

De har fört fram honom till Svenskt och Danskt Utställningschampionat och som de insatta vet så är det inget man blir i en handvändning och det räcker definitivt inte att "bara vänstervarva". Nejdå - ett förstapris i öppen klass på jaktprov krävs också. Allt har de fått till - kennelmamman är mäkta stolt.

Freke var också kvalificerad till att delta på Crufts i Birmingham - en av världens största hundutställningar. Hans underbara familj satsade på detta och åkte till England i mars i år. Det blev inte topplacering där, men många lovord från rasfolk och rasdomare vid ringside blev det.

Freke Crufts_230309

 

Det senaste i utställningsväg för Freke var att de for till Europavinnarutställningen i Herning, Danmark nyligen. Tre dagars internationella utställningar där Freke ställdes på de två första. Och såååå bra det gick!

Freke 230519

Dag 1 var det Agria Cup och Freke blev där BIR. Domare Martin Johansson, Sverige.

 

Dag 2 var det EuropaWinner-23 och även då gick det superbra - BIR IGEN!!! Och EUW-23 Domare Wenche Eikeseth, Norge

Freke 230520

 

Det sägs att det troligen blir nån tur till Norge framöver - nya championat hägrar! Men närmast nu så ska Freke lära känna sin brorson Eirams Haki Tri, som vi hoppas kommer att gå i farbrors fotspår.

 

Till hösten blir det nya jaktprov med målsättning att få det finaste championatet. Kennelmamman håller alla tummar och tår och önskar lycka till på Dianas stigar till både Freke och Haki.


Välkomna DD-kullen

Ja så har även Herta valpat. Jag som trodde att hon skulle få färre valpar än Joy - ack så jag bedrog mej. Hela sex småttingar har hon fått. 2 hannar och 4 tikar blev det, en hane med svans - resten svanslösa. Det är en vit/svart hanne (med svans) och en vit/brun hanne. Sedan är det en vit/svart tik och resten vit/bruna tikar.

3 dygn (2)

På bilden är de tre dagar, födda den 12 juni. Mor och barn mår alldeles utmärkt och nu ska jag bestämma vart de ska hamna också - inte så lätt faktiskt!

 

Joys valpar är nu 18 dagar och är riktiga små tjockisar. Trots det har de nu börjat gå runt i valplådan. Ögon och öron är öppna och de ska snart få börja upptäcka världen också. Även dessa valpar ska ju få flytta så småningom så vi får se vart de hamnar.

På den här bilden är de 16 dagar och som synes börjar det redan bli trångt i baren 

16 dygn


Inget är som väntans tider....

.... så är det, men ni som väntar på besked om valp får vänta lite till. Dels vill jag se att allt flyter på och att de växer som de ska - dels så reser jag några dagar till Frankrike och när jag kommer hem så valpar Herta. 

Ni får helt enkelt hålla ut  .


Välkomna ni små i Eirams EE-kull

Nu så är de här - valparna efter Goku och Joy. Den 1 juni kom 5 små underverk till världen, några dagar tidigare än beräknat, men helt fullgångna och fina. Den här födelseordningen blev det: 

1. Vit/svart tik med kort svans
2. Vit/orange hane med lång svans 
3. Vit/brun tik med lång svans 
4. Vit/orange tik svanslös 
5. Vit/svart hane svanslös 

61975980_1263688437129396_4039122523743322112_o

 

Vi fick börja och avsluta med ett besök hos veterinären, men allt har gått bra och de växer som de ska.

61555319_10211430079187742_4753569129179381760_o

 

Nu får jag njuta av dem några dagar till, men snart reser jag till Frankrike för franska bretonklubbens årliga evenemang National Elevage, som i år går i Bretagne. De ordnar alltid en hel del trevliga evenemang men huvudmålet är såklart utställningen, som i år lockat 258 (!) anmälda hundar i 5 ringar. Bara att gå runt och njuta av allt ögongodis.

Nu hoppas jag att Herta håller på sig tills jag kommer hem, jag är bara borta 4 dagar, kommer hem på måndagen och hon är beräknad till onsdagen.

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander