Blogginlägg

Hässleholm x 2

Helgen som gick (18-19 maj) begav jag mig även i år till Hässleholm för två dagars utställning. Mitt resesällskap var dels Erja med fem vinthundar i sin husbil, där även jag med Gilda och Svärta rymdes. 

På lördagen var det Nordskånska Kennelklubbens utställning som gällde - Nordic Dog Show. Gilda gick i jaktklass, fick excellent, ck och sitt första svenska cert samt R-Nordic Show cert. Svärta gick återigen i veteranklass. Hon slog ut en incisiv (de små framtänderna) i underkäken för många år sedan och jag såg såklart till att skaffa ett intyg på att hon faktiskt haft tanden, det fastställdes genom röntgen, och därefter har ingen någonsin ifrågasatt att hon inte haft tanden från början och därför har jag slutat att visa upp intyget. Den italienska domaren tyckte dock inte att en 10-årig veteran ska sakna några tänder (!) så hon höll inne ck på Svärta av den anledningen. Hon fick en mycket fin kritik i övrigt. Jag fick känslan av att det hade inte haft någon betydelse ifall jag visat upp intyget eller inte. Bästa veteran blev hon dock och vi var in en vända i finalringen, men utan placering. BIR blev Saras juniortik Kajsa.

På söndagen var det så dags för SKFs utställning och det var samma tre bretoner anmälda där. Ny domare såklart och lite annan rangering. Samtliga tre tilldelades CK. BIR blev Gilda med sitt andra cert med hem i bagaget, 2 bästa tik blev Svärta och trea Kajsa. Vi fick lite placeringar i finalerna, så lite extrapriser fick vi med oss hem. Det tackar hundarna extra för - även de som inte fick följa med!

Gilda o Svärta Mina resekompisar till Hässleholm, Gilda och Svärta

Erja hade en helt fantastisk dag på söndagen med superresultat - så bra att hon valde att boka om sin biljett hem. Det betydde att hon hade ca 30 mil extra att köra till Nynäshamn och hon fick dessutom köra själv, för jag fick skjuts till Oskarshamn och hem på söndag kväll - dock utan både packning och hundar för de rymdes inte i Camillas bil. Jag var dock glad att jag rymdes 

 

Valpar

Ja nu är jag fullständigt säker på att Joy är dräktig och hon är redan duktigt rund med lite drygt två veckor kvar till valpning. En vecka till får vi vänta på Hertas valpar för även hon är dräktig. Dock är hon inte lika rund som Joy. Ska bli spännande med två kullar samtidigt - första gången för mig!


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander