Blogginlägg

Extra

Ja det fick hon heta - den extra hunden som kom till flocken mera av en tillfällighet.

Extra är helfransk men född i Norge. Jag har haft span på hennes far och hans framgångar på jaktproven i Frankrike. Han blev t ex internationell jaktprovschampion under våren och jag har haft mina funderingar på att framöver försöka få en kull efter honom. Och så kom den här kullen av en tillfällighet till min kännedom och jag fick möjligheten att köpa Extra. Att hon hade en duktig och vacker mor hade jag kollat upp, jaktprovsmeriterad och fransk champion, men att hon var vinnare av NE-2019 hade jag missat. Döm om min förvåning när Facebook började presentera mina minnen från just NE-2019 (jag var ju där) och jag hade bilder på henne när hon blev BIS! Ännu mera extra alltså....

 

210703

Evendalrypas Extra, 10 veckor

 

Det var ytterst få som visste om att hon skulle komma till mej, för det stora problemet var ju egentligen - hur skulle hon komma till mej, nu i dessa Covid-19 tider. Jag kunde ju inte åka in i Norge för att hämta henne, hade bara fått en vaccination, och det var inte helt enkelt för norrmän att åka till Sverige och sen tillbaka hem i Norge, risken för karantän fanns ännu. Men - så lättades deras restriktioner och jag kunde hämta henne i Charlottenberg.

Så nu är hon här och har blivit helt accepterad av övriga flocken direkt, även om hon är en pestråtta mot dem emellanåt. 

Idag har hon hunnit bli 11 veckor, blivit avmaskad inför valpsjukevaccineringen om en vecka. Kommer duktigt på inkallning (oftast iallafall), vet nog att hon heter Extra men även "duktig" verkar vara ett namn hon tagit till sig - och det är ju positivt.

Nu får vi se vad framtiden ger oss - mej och Extra.

 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander