Blogginlägg

Massor av positivt som hänt 2022

Jag har ju varit så ruskigt dålig på att uppdatera hemsidan och då har jag ju bland annat inte berättat om en massa positiva saker som hänt under året som gått. Nu kommer det bara lite grann här och jag kommer nog att uppdatera detta inlägg när minnet ger mej mera info  .

Det största är ju såklart att uppfödningen begåvats med ytterligare en champion och denna gång är det inte någon av mina egna. Nej det är tjusige Eirams Frekke Freke som blivit utställningschampion i och med att han fick sitt 1:a pris i öppen klass på jaktprov. Utställningar har han varit framgångsrik på både i Sverige och Danmark (jag kommer att komplettera med mera info inom kort, timman börjar bli sen nu....). Nu har han och hans underbara familj precis landat i England för att imorgon den 9 mars som första svenskfödda breton ställas ut på världens största hundutställning - Crufts i Birmingham. Det känns otroligt stort och spännande för mej som uppfödare såklart.

Freke2019

Eirams Frekke Freke

Under hösten så har även Eirams Bedårande Bixie gjort sina första jaktprovsstarter. Första dagen jobbade hon jättefint, men till slut så blev det lite för mycket för den orutinerade unga tiken med en stor mängd fasaner i en solrosodling, så det blev lite för många fasaner i luften utan stånd. Jag tror inte att det var medvetna stötar - mera att hon inte klarade situationen. 

Med en dags vila så var det dags för nytt prov igen. Denna dag var hon riktigt lysande. Fick jobba länge innan hon kom för fågel, men hon jobbade superfint (det var lite problem för övriga startande också att få fågelsituationer). Hon gjorde mot slutet av dagen ett superfint jobb på en stor rapphönskull, som kort innan varit på vingarna för annan hund. Tyvärr har vi inte lyckats riktigt med apportarbetet innan provet, så jag valde att avstå apporten (vilket man kan göra för en unghundsbreton) och det betydde att hon inte kunde tilldelas sitt egentligen välförtjänta förstapris. Ett andrapris blev det alltså, men det var jag såklart supernöjd med. Hon hade ju jobbat så fint.

331130987_1263856491193367_265140630302877566_n

Eirams Bedårande Bixie - och jag


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerska

Marie
Marie Nylander